Manusi movTrec printr-o perioada mai grea si, dupa cum spuneam, mi-e destul de greu sa-mi adun gandurile sa scriu ceva. Muzica ma ajuta dar am gasit si o alta metoda de a-mi limpezi cat de cat gandurile, chiar daca nu am gasit neaparat si solutia problemelor mele. Mai exact crosetez/tricotez. Asa se face ca am dat gata ceva manusi, fulare, caciuli, dupa inceputul timid de care va spuneam.
Citește continuarea »

Mai greu sa-mi gasesc cuvintele in perioada asta. Muzica ajuta.

Azi am citit pe punga de paine: Doneaza o felie de paine unor oameni nevoiasi. Suna frumos, dar de multe ori suntem prea grabiti, prea ocupati cu ale noastre ca sa avem timp sa ne gandim la asta. Asa am ajuns la www.imparte.ro unde poti darui o felie de paine cu o simpla confirmare de cod. Cod aflat pe anume sortimente de paine. Am aflat ca aceasta campanie de ajutorare dureaza de mult, de prin iunie-iulie, insa nu am auzit de ea sau am retinut eu. Ideea ar fi ca VelPitar se angajeaza sa daruiasca paine catre un centru de ingrijire varstnici, un centru de plasament pentru copii si unei cantine sociale.

La indemana tuturor celor care mancam paine de la VelPitar si avem conexiune la net, adica foarte multi. Nu trebuie sa mergi la banca, nu trebuie sa trimiti SMS, completezi un formular rapid si gata. Vrei sa incerci?

Pornind de la reteta de aici azi am facut briose cu dovlecel si branza.

Reteta e simpla: se pregatesc ingredientele: se rade branza(telemea am folosit eu, se putea folosi orice fel) , se rade dovlecelul spalat si curatat de coaja, dovlecelul ras se sareaza si se pune la scurs 10-25 min, apoi se amesteca ingredientele. Se bat ouale, se adauga laptele (eu am folosit numai lapte dulce, un pahar, se adauga faina, branza, praful de copt si dovlecelul.
Citește continuarea »

Pe 15 mai 2009, Ovidiu Corcodel a fost internat în secţia de Oncopediatrie a Spitalului M.S. Curie din Bucureşti, cu diagnosticul Limfom Malign Non Hodgkin şi cu o tumoră malignă la plămâni. Nu avea nici 4 ani. I-a împlinit în spital, pe 5 august 2009. Ovidiu a început imediat chimioterapia, pe 19 octombrie începe a VI-a cură. Mai are încă şase luni de tratament. Medicii spun că are şanse mari de vindecare.

Dacă doriţi să îl ajutaţi pe Ovidiu:

BCR – Agenţia Medgidia

RON: RO 48 RNCB 0118 1097 5816 0001

Titular: Corcodel Gheorghe

Telefon Ana Corcodel: 0763 411 693

Citeste povestea lui Ovidiu!

Pentru ca am citit parerea multor comentatori nu pot sa nu dezvolt acest subiect de maxim interes pentru mine. In primul rand se pune problema daca e bine sa duci copiii la afterscool. Prea multa scoala, spun multi, lipsa familiei si implicit suferinta copiilor. Sa iau cazul nostru, pentru ca nu vorbesc din auzite, chiar Mara merge la afterscool in clasa intai fiind. Mara merge la aceasta gradinita care are si afterscool de 2 ani, acesta fiind al treilea. Inca din anii trecuti se uita cu jind la cei mari, scolarii de la after, si nu-si dorea atat de mult sa merga la scoala cat la after dupa.Ce face la after si de ce ii trebuie? Ea termina cursurile la scoala la ora 10.50. Vine masina si ii ia, sunt 7 din clasa care merg impreuna cu d-nul sofer si cu Miss la afterscool. Acolo se schimba de uniforma, se spala, merg la masa, se joaca pana la ora 14.00. Atunci vine d-na invatatoare care ii supravegheaza la teme. Teme pe care le fac fiecare in ritmul sau, cu pauze , gustare si ce mai e nevoie, in general pana in jurul orei 16-16.30. Atunci vine acasa, fie o luam noi fie o aduce dl sofer cu microbuzul de la gradi, in functie de programul nostru. De saptamana viitoare va mai sta de 2 ori pe saptamana inca o ora, una pentru optionalul de dans si una pentru optionalul de germana, amandoua dorite de ea.
Citește continuarea »

Eleva Boca Anamaria, de 10 ani, din clasa a III-a B, de laScoala Generala Nr. 6 Hunedoara, are cancer la oasele piciorului, în forma avansata si galopanta, si necesita o operatie urgenta la un spital din Viena. Recomandarea medicului este ca în maxim 14 zile copilul sa fie operat. Pentru aceasta, conducerea Scolii Generale Nr. 6 Hunedoara, împreuna cu Dîsca Tiberiu, învatatorul clasei, au pornit o campanie de strângere de fonduri necesare operatiei (suma finala necesara fiind de minim 20.000 Euro).

Oricine vrea sa o ajute, poate dona bani în conturile:

Banca Transilvania Hunedoara

În Lei: RO 61BTRL06301201U10990XX

În Euro: RO 36BTRL06304201U10990XX

Cod Swift Banca Transilvania BTRLRO21HD1

Banca Comerciala Romana Deva

În Lei: RO 19RNCB0160112281640001

În Euro: RO 89RNCB0160112281640002
Cod Swift BCR, RNCBROBUXXX

Conturile sunt pe numele mamei: Boca Zenaida Daniela

Pentru orice relatii, sunati la 0746115665

0741084430

http://www.ajutorpentruana.info/

tags, ,

Indiferent daca imi plac sau nu, unele reclame ma urmaresc de-a lungul zilei. Azi mi le amintesc pe acestea,care ma enerveaza de cate ori le aud:

– Femeile iubesc Porche, dar barbatii le conduc(!!!),

– programul in 3 pasi de la nr 1,

– pentru fete pretentioase, care nu se multumesc cu orice, am creat Pufosul Perfect (!!!!)

– …

O sa revin pe masura ce imi amintesc si altele.

Trebuie sa spun si ca imi place foarte mult reclama cu camioneta Renault dar si Citroen: un deux cheval mon fils 🙂

Ce reclame va urmaresc?

Astept cu nerabdare sa citesc Supleantul, aparut azi cu Jurnalul.

Jurnalul Naţional: Vă este teamă de exigenţele publicului cititor de astăzi? De judecata oamenilor tineri, care atunci nici nu erau născuţi?
● Petru Popescu:
Mi-e teamă că publicul de azi visează mai puţin decât publicul de atunci, deci n-are nevoie de poveştile mele care să-şi hrănească iluziile. Dar sper că mă înşel.

Sa vedem cum o gasesc.

Pentru ca e toamna si merele de sezon sunt foarte bune, am incercat multe variante de deserturi cu mere, in special pentru copii, dar si pentru noi. Gusturile copiilor insa sunt foarte diferite de ale mele, multe din preferintele mele nu-i conving nici sa le guste, cum a fost cazul Prajiturii cu mere/gutui. Noua, adultilor, ne-a placut foarte mult, insa copiii nici nu au vrut sa o guste – nu le-a placut cum arata. Si cam orice cu mere taiate felii sau intregi li se pare respingator.

Asa ca am gasit o placinta cu mere care le place si pe care o fac destul de usor.
Citește continuarea »