Pornind de la reteta de aici azi am facut briose cu dovlecel si branza.
Reteta e simpla: se pregatesc ingredientele: se rade branza(telemea am folosit eu, se putea folosi orice fel) , se rade dovlecelul spalat si curatat de coaja, dovlecelul ras se sareaza si se pune la scurs 10-25 min, apoi se amesteca ingredientele. Se bat ouale, se adauga laptele (eu am folosit numai lapte dulce, un pahar, se adauga faina, branza, praful de copt si dovlecelul.
Se toarna in formele unse (eu le-am uns cu unt) si se coc in cuptorul preincalzit.
Pentru ca am avut doar 6 forme de briose si aveam nevoie de mai mult am turnat restul compozitiei intr-o tava de chec unsa cu ulei. Sunt convinsa ca se poate face si un chec aperitiv cu aceasta compozitie.
Vin si pozele imediat ce scot briosele din cuptor 🙂
SUnt delicioase, ramane de vazut daca o sa le placa si copiilor.
[nggallery id=12]
Deschide discutia
Nashica a comentat...
suna yammy!
o sa incerc, da’ sa-,mi iau forme de briose:)
lila a comentat...
merge foarte bine si in forma de chec, chec aperitiv 🙂