0016Multa vreme am considerat ca fructele congelate sunt o solutie doar pentru perioadele in care nu e sezonul lor, un inlocuitor pentru fructe proaspete. Iata ca am gasit o reteta pentru care fructele congelate sunt baza, n-are niciun haz cu fructe proaspete.

In anii trecuti am facut inghetata cu fructe congelate si crema de branza, o reteta buna daca nu te derenjeaza acele de gheata care se formeaza la congelator. Iata ca am gasit o metoda sa imbunatatesc inghetata, care nu e obligatoriu sa fie bocna, si e mult mai atractiva in forma asta.

Am folosit fructe de padure congelate, banane congelate pe jumatate (banana foarte bine congelata ii da mult de furca blenderului meu ), iaurt grecesc si putina miere. Evident, cantitatile pot fi ajustate dupa gust si inspiratie.

0004

Prepararea e foarte rapida iar inghetata poate fi devorata imediat. E posibil sa va deranjeze semintele fructelor de padure, in cazul asta cred ca nici fructele de padure proaspete nu va atrag foarte tare.

Inghetata e foarte cremoasa, chiar onctuasa si caloriile sunt cu siguranta mai putine decat intr-o inghetata clasica.

Banana poate sa lipseasca, insa ajuta la indulcire, cu ea e nevoie de mai putina miere. Iar congelarea bananelor e o idee pentru conservare, banana foarte coapta alterandu-se rapid.

0009

0019Merita incercat si cu alte fructe!

Sa aveti pofta!

 

taguri, , , , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.