Manusi movTrec printr-o perioada mai grea si, dupa cum spuneam, mi-e destul de greu sa-mi adun gandurile sa scriu ceva. Muzica ma ajuta dar am gasit si o alta metoda de a-mi limpezi cat de cat gandurile, chiar daca nu am gasit neaparat si solutia problemelor mele. Mai exact crosetez/tricotez. Asa se face ca am dat gata ceva manusi, fulare, caciuli, dupa inceputul timid de care va spuneam.

Deocamdata va arat doar manusile, revin si cu celelalte cand se intoarce modelu’ de la scoala 🙂

manusi mov

manusa pufoasa

set
manusa pufoasa

Cum se fac manusile cu un singur deget?

Eu am procedat asa, ca la caciula🙂 : am lucrat un lantisor cu 6 randuri/ochiuri, l-am unit la capete si am lucrat ochiul respectiv, am lucrat din cele 6 ochiuri 12 pentru randul urmator, din care am optinut 24 la randul urmator (am facut din fiecare ochi 2 ochiuri la randul urmator), dupa care am mai crescut in functie de marimea mainilor posesorilor de manusi la Andrei am mai crescut doar cu 4 ochiuri, impartite in mod uniform, la Mara am crescut cu mai multe). Apoi am lucrat drept, fara sa adaug sau sa scad ceva, pana manusa ajunge sub degetul mare. In locul corespunzator degetului mare am lucrat un lantisor de 4-6 ochiuri, in functie de grosimea degetului, lantisor pe care l-am legat de manusa peste 4-6 ochiuri, obtinand o gaura in manusa, cum se poate vedea in poza. Se lucreaza drept in continuare, pana ajunge manusa la baza palmei, apoi se scad 1-2 ochiuri pe rand, ca manusa sa nu cada din mana, nu foarte mult insa ca apoi nu mai intra mana.
Se lucreaza atat cat se doreste de lunga, de preferat sa acopere incheietura mainii.
Se rupe firul si se continua lucrul la degetul mare: se iau ochiurile de pe marginea gaurii ramase, cu grija sa nu ramana alte gauri, apoi se lucreaza drept pana se acopera lungimea degetului, dupa care se scade cu grija sa nu lasam gaurele pe unde sa intre frigul 😉

taguri, , ,

  5 Comentarii


   

 • Nashica a comentat...


  arata super manusile!!! sa le poarte sanatosi prorietarii!!
  si spor la treaba in continuare! si pe mine ma ajuta crosetataul sa ma reculeg…


 •  

 • lila a comentat...


  multumim!


 •  

 • Caciula, basca | Lila a comentat...


  […] Uncategorized (16) Comentarii recente:lila commented on Manusi, caciuli, fulare […]


 •  

 • Mihai a comentat...


  frumos:D


 •  

 • valentina a comentat...


  eu vreau sa invat cum sa fac vesta

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.