Am gatit cu ceva vreme in urma impreuna cu copiii aripioare de pui cu fulgi de porumb, dupa ce am vazut reteta la Minimax. Se face foarte usor si le-a placut foarte mult, insa nu am mai facut-o de atunci. Recunosc, eu nu sunt un fan al aripioarelor in general.
Astazi am ajutat-o pe Mara sa gateasca, dupa aceeasi reteta, pui cu fulgi de porumb. Reteta e foarte simpla, s-a distrat de minune si a fost bataie pe puiul astfel pregatit. E o reteta pe care o recomand tuturor celor care vor sa prepare ceva foarte simplu si sanatos (inlocuim prajirea cu gatit in cuptor, scapand astfel si de uleiul in exces). Necesita totusi timp, am lasat puiul in cuptor cam 30-35 min, la foc mediu, si am avut 2 tavi de pus la cuptor.

Avem nevoie de o punga fulgi de porumb, 3-4 catei de usturoi, o lingurita sare, 300 ml iaurt si 550 muschi de pui (cred ca merge si mai bine cu piept de pui).

Pentru maruntit usturoiul si taiat carnea (bucatele de aproximativ aceeasi marime, fara sa fie mai groase de 2-3 cm, pentru a se gati uniform) a fost nevoie de ajutor din partea unui adult 🙂

Usturoiul se amesteca cu iaurt si sare, dupa gust. In reteta originala era si piper, noi am facut fara.

Fugii de porumb se maruntesc prin presare. Noi am folosit un facalet, cu grija sa nu zboare toti fulgii din bol 🙂
Puiul se trece prin sosul de iaurt si usturoi, avand grija ca sosul sa acopere in intregime puiul, apoi scuturam usor excesul de sos. Trecem bucatelele de pui prin fulgii de porumb maruntiti, incercand sa-i acoperim cat mai bine.

Bucatile de pui se aseaza in tava pe o foaie de hartie de copt, lasand ceva distanta intre bucati pentru a nu se lipi unele de altele. Am mai adaugat fulgi de porumb acolo unde am crezut ca nu e suficient si am bagat la cuptor la foc mediu pentru 30-35 min.

Nu sunt extraordinar de aspectuosi, unii fulgi par usor arsi dar sunt foarte gustosi. Mara si Andrei i-au mancat rapid, desi Andrei nu se da in vant dupa carne, si, in general, mananca destul de putina carne.
Nu am avut timp sa le pregatim si un sos, data viitoare nu mai uitam. Merge foarte bine un sos de iaurt sau crema de branza si verdeturi dar si un ketchup pregatit de noi, din sos de rosii si condimente, un varf de sare si un varf de zahar.

Sa aveti pofta!

taguri, , , ,

    3 Comentarii


     

  • Campanie Qbebe: Pui cu fulgi de porumb si brocoli gratinat | Blogul Mamicilor a comentat...


    […] de porumb e in topul preferintelor lor, mai ales de cand il pregatim impreuna, asa ca piept de pui cu fulgi a ramas. Brocoli le place, nu au facut o pasiune din asta dar le place (mami, am mancat 5 copacei), […]


  •  

  • Gatind cu copii, pentru copii | Bistro Lila a comentat...


    […] bucurie si curiozitate. Trei baieti si doua fete, de la 7 la 11 ani, s-au intrecut in preparat pui cu fulgi si sos de iaurt, pilaf cu ciuperci si parmezan , salata “cu de toate” si sos de iaurt […]


  •  

  • Pui cu fulgi de migdale | Bistro Lila a comentat...


    […] preferintele lor, nu si ale mele. Asa ca tot caut o varianta care sa semene dar sa nu fie prajita. Puiul cu fulgi de porumb e o alegere buna, dar usor migaloasa si recunosc ca incep sa ma enervez cand incep sa mi se lipeasca […]

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.