Astazi am participat la o actiune frumoasa organizata de gustos.ro si am gatit impreuna cu copiii la SOS Satele Copiilor. Inarmata cu un menu simplu si sanatos dar si cu multa emotie m-am prezentat la o casuta din Satele Copiilor. Ne-a intampinat o doamna directoare, foarte tanara si cu un suflet urias, care ne-a pus la curent rapid cu functionarea satelor. Copiii sunt primiti aici de la cele mai fragede varste (2 ani) si locuiesc in casute de tip familial, cu o mama sociala, cam 5-7 copii in casa, pana la varsta de 14 ani. Vestea buna pe care am aflat-o azi, in primul rand, a fost ca Satele Copiilor se implica in viata acestor copii nu pana la 18 ani, cum stiam eu, ci chiar pana la 26 de ani, daca copiii urmeaza o scoala si/sau isi gasesc un loc de munca. Sprijin si consiliere gasesc nu doar copiii, ci si familiile lor, recent o fetita a fost reintegrata in familie dupa 8 ani in care a locuit in sat.

 

Copiii m-au primit cu multa bucurie si curiozitate. Trei baieti si doua fete, de la 7 la 11 ani, s-au intrecut in preparat pui cu fulgi si sos de iaurt, pilaf cu ciuperci si parmezan , salata “cu de toate” si sos de iaurt si m-au asistat la parfait cu fructe de padure si ciocolata. O sa revin cu retetele, astazi vroiam doar sa povestesc despre bucuria de a gati impreuna cu cei dragi, si mai ales impreuna cu copiii. Copii care au nevoie de afectiune si de timpul nostru, in aceeasi masura in care au nevoie de hrana si alte lucruri materiale, pe care le oferim mult mai usor.

 

 

Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, m-am concentrat mai mult pe mancare si povesti cu copiii decat pe fotografii.

taguri, ,

  3 Comentarii


   

 • Stela - gustos.ro a comentat...


  Draga Nicoleta,

  Multumim mult pentru participare si ne bucuram ca te-a incantat gatitul alaturi de acesti copilasi minunati din cadrul SOS Satele Copiilor.

  Cu mult drag,
  Stela


 •  

 • liladoarea a comentat...


  Eu multumesc pentru invitatie. Imi place sa lucrez cu copiii in general si mi se pare ca si lor le place sa lucreze cu mine 🙂


 •  

 • Parfait cu fructe de padure sau capsune | Bistro Lila a comentat...


  […] evenimentul de sambata trebuia sa aleg un desert sanatos, cu iaurt, asa ca imediat m-am gandit la genul asta de parfait, […]

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.