Copiii mei iubesc puiul, iar snitelul e cap de lista in preferintele lor, nu si ale mele. Asa ca tot caut o varianta care sa semene dar sa nu fie prajita. Puiul cu fulgi de porumb e o alegere buna, dar usor migaloasa si recunosc ca incep sa ma enervez cand incep sa mi se lipeasca fulgii de porumb de maini. Salvarea a venit de la o reteta de la Dr Oz si intr-un final m-am si apucat sa o prepar. Trebuie sa recunosc, nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa tinand cont ca se prepara asa de usor :D.
Pregatim ingredientele: piept de pui, mustar si fulgi de migdale. Am folosit 2 bunati piept de pui pentru 4 portii, 2-3 linguri de mustar clasic si 3-4 linguri de fulgi de migdale (se gasesc in Lidl), un praf de sare, o tava si o hartie pentru copt, o lingura de ulei.
Am asezat hartia de copt in tava si am uns-o cu putin ulei (nu cred ca era obligatoriu – puiul si-a lasat zeama). Am taiat pieptul de pui in jumatate, cat sa nu fie foarte gros. L-am presarat cu putina sare, apoi am intins mustarul pe toata suprafata pieptului de pui si am presarat fulgii de migdale pe ambele parti.
L-am bagat la cuptor la 180 de grade cam 25-30 min. Pentru ca nu am termometru pentru gatit am incercat carnea cu cutitul.
L-am servit cu mazare gratinata care nu mi-a iesit atat de frageda ca alta data, trebuie sa tin minte marca cea buna 🙂
Greu de spus daca e mai bun decat snitelul, fiecare e cu gustul lui dar copiii l-au mancat rapid, adultii la fel (mi-as fi dorit si o salata cu rosii la puiul asta, dar deh, vara-i departe ) asa ca ma declar multumita.
Reteta e foarte simpla si rapida si va poate salva la nevoie.
O sa incerc si cu ciupercute la cuptor, broccoli sau conopida ca garnitura sau chiar cu susan in loc de migdale. Nu mi-e prea clar cu ce ar merge susanul mai bine, cu iaurt sau cu mustar, asa ca o sa le incerc pe amandoua.
Sa aveti pofta!