Pana nu mananci piscoturi facute in casa nu poti sa intelegi ca chiar merita efortul si ca nu se compara cu cele gata cumparate. Poate nu as fi incercat niciodata sa fac daca nu-mi venea ideea de a face un tort tiramisu in forma rotunda si imi trebuia neaparat un blat rotund dar cu aceeasi consistenta ca piscoturile. Ba chiar am vazut cum se prepara si la o emisiune culinara, fara sa apuc insa sa-mi notez cantitatile. Prepararea parea usoara, si chiar este, asezatul in tava cu spritul este inca o mare problema pentru mine, mai am nevoie de exercitiu, insa merita efortul.

Am folosit cantitatile din reteta de aici. Am batut spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.

Am batut spuma albusurile cu zaharul si zeama de lamaie, apoi am incorporat usor galbenusurile in albus, apoi am incorporat si faina, amestecand usor cu o spatula si ridicand mereu in sus.

Compozitia am pus-o cu lingura intr-o punga (dupa ce am terminat cu compozitia mi-am amintit ca aveam si sprit), dupa ce am inchis-o bine i-am taiat un colt si am desenat o cochilie de melc, pentru blatul meu de tort, pe o hartie de copt asezata in tava de aragaz.

Am masurat dimensiunea blatului de tort dupa forma in care am asamblat tortul (am folosit o forma de tort cu fund detasabil) si am facut blatul putin mai mic decat forma, lasand loc pentru piscoturile care au imbracat marginile tortului.

 

Din restul de compozitie am facut piscoturi, strambe si umflate, dar stiu ca data urmatoare va iesi mai bine.

S-au copt rapid si au iesit minunate. Nici nu stiam ca piscoturile pot sa nu fie asa de  uscate si sa fie foarte placute fara a fi scufundate in lichid 🙂

Din pacate nu pot sa spun cu certitudine daca piscoturile rezultate din compozitia asta ajung pentru tortul de care vorbeam. Primele piscoturi au fost mancate rapid, drept pentru care am pregatit inca o serie, cu care am avut mari peripetii – mi s-a luat curentul imediat ce le-am bagat la cuptor – dar chiar si coapte a doua zi tot am reusit sa am suficiente pentru tort.

Voi reveni cu prepararea tortului.

Voi face cu siguranta piscoturi cat de curand, poate reusesc sa spal rusinea cu fotografiile cu piscoturi strambe si umflate 🙂

Sa aveti pofta!

 

taguri, , ,

    2 Comentarii


     

  • Tort tiramisu cu zmeura | Bistro Lila a comentat...


    […] ca am vrut forma rotunda am rezolvat problema blatului de piscoturi, dupa cum am povestit aici. Blatul astfel obtinut a iesit foarte bine, mai am de lucru la forma piscoturilor. Am folosit o […]


  •  

  • Prajitura pufoasa cu prune | Bistro Lila a comentat...


    […] (incepe sa imi placa tot mai mult aluatul care are galbenusurile batute spuma cu zaharul, ca la piscoturi), am adaugat uleiul si laptele si am continuat sa amestec cu mixerul. Am evitat in ultimul moment […]

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.