Pentru zilele de vara mi se pare foarte potrivit un tort tiramisu racoritor, usor, cremos, cu fructe.
Pentru ca am vrut forma rotunda am rezolvat problema blatului de piscoturi, dupa cum am povestit aici. Blatul astfel obtinut a iesit foarte bine, mai am de lucru la forma piscoturilor. Am folosit o forma de tort cu fund detasabil.
Pentru crema am folosit 500 g mascarpone, 500 ml frisca dulce, batuta cu 2 linguri de zahar , 3 linguri de zahar pudra si un plic de zahar vanilat. Am lasat mascarpone la temperatura camerei pentru 30 min, ca sa se inmoaie, apoi am frecat cu zaharul pudra si cel vanilat, pana a devenit cremos. Apoi am adaugat frisca putin cate putin si am incorporat-o in crema de mascarpone. Stiu ca tiramisu original se pregateste cu oua crude, cum insa noi nu mancam oua crude frisca e un inlocuitor bun.
Pentru insiropat am folosit cafea neindulcita, aromata tot cu vanilie. Mare atentie ca piscoturile se inmoaie rapid. Eu le-am insiropat cam mult si greu au mai acceptat sa ramana in picioare. Data viitoare le voi scufunda doar partial in lichid pentru a-si pastra forma.
Am asezat crema peste blat. De data aceasta nu am pudrat cu cacao neagra, data viitoare voi folosi si cacao si ciocolata neagra razuita, pentru a amplifica aroma.
Apoi am asezat zmeura proaspata si am dat la rece.
Sarbatorita a fost incantata, la fel si invitatii.
Sa aveti pofta si sa-l impartiti cu cei dragi!
P.S. Am vazut ca si Claudette a pregatit tiramisu cu lamaie.
2 Comentarii
Claudia a comentat...
super bine arata! cine a fost sarbatorita?
liladoarea a comentat...
Bunica. Multumesc 🙂