Pana sa ajung sa fac salata de vinete am gatit vinetele cu sos, din lipsa de timp, si pot sa spun ca a fost o incercare foarte reusita 🙂
Am folosit pentru prima oara vanata asta frumoasa, cu carnea mai alba si mai putine seminte. Langa ea am avut o vanata obisnuita.
Am calit in putin ulei de masline o ceapa rosie, taiata fasii, apoi am adaugat 2 vinete taiate cubulete si am amestecat usoar, sa se caleasca pe toate partile. Am mai adaugat ulei de masline, pentru ca vinetele il absorb rapid, si am continuat sa amestec pana s-au inmuiat bine vinetele. Am adaugat 4 rosii taiate cubulete si curatate de coaja, am pus capac si am lasat sa clocoteasca la foc mic pentru 10 min. Am adaugat sare si piper, chiar si un praf de curry.
Am servit cu patrunjel verde proaspat tocat, putina feta sfaramata deasupra si o frigaruie de porc souflaki.