Pentru domolit arsita de afara astazi m-am gandit ca ar fi potrivita o supa rece de iaurt si castraveti, pe care o aveam de multa vreme in plan. Si tare inspirata am fost, am obtinut o minunatie de arome si racoare.

Si, ca sa o conving si pe Mara sa manance, am chemat-o sa ma ajute sa gatim impreuna miraculoasa supa racoritoare. Si m-a ajutat foarte mult (ea a taiat castravetii si branza, mai exersam sa iasa mai micute cubuletele) si a fost tare mandra de supa noastra incat nu se putea sa nu-i placa sa o manance 🙂

Am folosit cam 500 g iaurt natural rece, 100 ml lapte rece , 4 castraveti, o lamaie, o crenguta de menta proaspata si una de tarhon,telemea de oaie ( nu am cantarit, dar era mai putina decat castravetii) sare, piper, 4-5 catei de usturoi si o lingura de ulei.

Procedeul e foarte simplu si se prepara rapid.

Am curatat castravetii de coaja si i-am taiat cubulete (Mara). Tot cubulete am taiat si branza.

Intr-un bol am amestecat iaurtul cu laptele, sare si piper,zeama de lamaie, apoi am adaugat cubuletele de castraveti si branza.

Verdeata am adaugat-o la final, si nu in toata supa (desi i-a placut cum miroase si chiar a vrut sa o taie ia inca nu a acceptat sa manance menta si tarhon proaspat in supa, mai incercam si alta data).

Usturoiul l-am taiat felii groase si l-am rumenit in putin ulei incins, si l-am folosit la final.Am obtinut  3 portii. Cam asa.

Sa aveti pofta!

taguri, , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.