In sezonul dovlecilor nu stiu de ce dar nu ma trage deloc inima sa fac placinte cu dovleac. L-as gati oricum altcumva. Si pentru ca am fost cam zgribulita si friguroasa astazi m-am gandit ca o supa de dovleac ne-ar incalzi si ne-ar da energie. Dovleac aveam in casa, retete de supa sunt o gramada, asa ca nimic nu imi mai sta in cale. Desi reteta care ma tenta cel mai mult e cea thai am fost nevoita sa renunt, din lipsa de lemongrass si lapte de cocos m-am inspirat mai mult de aici, chiar daca n-am avut nuci si nici seminte de dovleac.
Incepem cu partea plictisitoare si anume curatatul dovleacului. Am nimerit de cateva ori dovleci cu coaja foarte tare si tare nu-mi place sa-i curat cand se intampla sa-i intalnesc dar imi doream prea mult supa asta ca sa renunt. Dupa ce l-am curatat l-am taiat cubulete nu prea mici, apoi am taiat marunt o ceapa, intamplator rosie. Am topit o nuca de unt si am calit ceapa in ea, pana s-a inmuiat putin. Am adaugat dovleacul si 2 morcovi taiati si ei cubulete, apoi am adaugat apa cat sa acopere si chiar putin mai mult.
Am lasat la fiert la foc potrivit pentru 20 de minute, dupa care am adaugat o para curatata de coaja si taiata cubulete. Am adaugat un praf de curry si unul de ghimbir macinat si am mai lasat sa fiarba putin. Cand dovleacul si para sunt moi am stins focul. Am adaugat sare si am pus mixerul la treaba. Am obtinut o consistenta bogata de supa crema. Cu care m-am jucat:)
Am servit initial cu o lingura de otet balsamic, un praf de piper si unul de cimbru. Cam asa:)
SI asa
Dar mi-am dat seama ca noua mea descoperite dulceata de ceapa rosie s-ar potrivi de minune, ca unda acrisoara din dulceata ar pune in valoare mai bine dulceata dovleacului, asa ca am incercat. Si bine am facut, se potrivesc foarte bine.
S-ar fi potrivit si cu cascaval ras si seminte de dovleac usor prajite, dar e timp pentru asta data viitoare 🙂
Sa aveti pofta si sa o impartiti cu cei dragi!