galette des rois

Aseara am gasit, evident la Auchan, La Galette des rois, prajitura traditionala in Franta care se mananca in familie in luna ianuarie. Epifania sau sarbatoarea regilor ii comemoreaza pe cei trei magi care, calauziti de stea, au venit sa aduca daruri pruncului Isus.

galette des rois

Prajitura de foietaj frantuzesc cu crema de migdale are ascunsa o figurina, care poate fi orice – de la boabe de fasole invelite in foita de aur la un obiect de plastic.

Cel care gaseste figurina in bucata lui de prajitura va fi incoronat rege/regina. Acesta isi poate alege o pereche regina sau rege. Ei vor fi regii petrecerii si chiar ai anului care este la inceput.

Mara regina

O petrecere amuzanta, si nu numai pentru copii, cu emotii la inceput, pana la gasirea figurinei, dar si un desert delicios 😉

regii petrecerii

taguri, , , , , , ,

  Deschide discutia


   

 • claudette a comentat...


  suuuper!
  si am vazut si cine e Regina!


 •  

 • lila a comentat...


  da, regina noastra tocmai avea un ochi umflat si rosu. Ne-a speriat un pic, da nu era decat un urcior sau ceva asemanator, care a scazut a doua zi, de la ser fiziologic.


 •  

 • Galette de rois | Lila a comentat...


  […] ca paziti-va! )) Povestea cu gallette devine o traditie si pentru noi, dupa cum povesteam inca de aici. Pe aceeasi tema:Galette des roisLa multi aaaaaaaaaaaani!Chec aperitiv cu ciuperciAtelierul […]

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.