Daca tarta cu fructe de padure pe care o faceam mi se parea simplu de facut iata ca am gasit una si mai simpla de atat, si chiar mai gustoasa, as zice eu. Reteta am retinut-o usor de la televizor :).
Pentru blat am folosit 400 g biscuiti digestivi (am avut unii de ovaz, o sa incerc si cu alte tipuri) si 100 g de unt topit, pe care i-am omogenizat cu un robot de bucatarie. Rezultatul care arata ca un nisip ud l-am rasturnat in tava de tarta si l-am intins cu degetele cat sa acopere integral fundul tavii si 2 degete din margini. Marginile se pot modela, ciupi, pentru un aspect cat mai interesant. Am bagat tava la cuptor la 180 de grade pentru 20 de min, pana a capatat o crusta si a parut un blat cat de cat legat.
Pentru crema am folosit 400 g crema de branza Philadelphia si o crema de vanilie preparata rapid. Am pus la fiert 750 ml lapte integral cu semintele de la o pastaie de vanilie, pana a dat intr-un clocot. Separat am frecat la bain-marie (vasul in care prepar crema il tin deasupra unui vas cu apa care clocoteste pe aragaz- grija mare sa aiba stabilitate) 4 galbenusuri cu 150 g zahar, am adaugat putin cate putin laptele fierbinte si 3 linguri de amidon, amestecand sa nu faca cocoloase si sa nu se lipeasca. S-a ingrosat destul de repede, dupa care am lasat putin crema sa se raceasca. Am adaugat 100 de g de unt moale si am amestecat bine pana s-a omogenizat, apoi am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca va place mult lamaia si crema acrisoara adaugat zeama unei lamai intregi, eventual si coaja rasa de la lamaie, daca aveti bio.
Crema de branza tinuta la temperatura camerei cam o ora am amestecat-o cu crema de vanilie si cu rezultatul am umplut tarta. Pentru decor am folosit zmeura si mure proaspete, apoi am lasat tarta la rece.
Blatul faramicios s-a potrivit de minune cu crema si fructele proaspete, toata lumea a apreciat-o drept pentru care s-a epuizat rapid. Merita incercata! E foarte usor de facut iar daca va grabiti foarte tare puteti incerca si cu crema de vanilie cumparata gata.
Sa aveti pofta si sa o impartiti cu cei dragi!