Desi relatia mea cu prajitura Pavlova e destul de recenta, cand am vazut varianta rulada mi-am zis ca e obligatoriu sa o incerc. Si sunt tare bucuroasa ca am facut-o. Am descoperit un desert fantastic de vara, spumos, racoritor, usor, iar intalnirea dintre zmeura si farame de ciocolata neagra s-a dovedit foarte fericita.
Prepararea e simpla, mai ales daca te ajuta un mixer. Am batut albusurile spuma tare, am adaugat treptat zaharul si am batut iar, am adaugat zeama de lamaie si amidonul, am omogenizat si am pus compozitia in tava de la aragaz, pe foaie de copt unsa in prealabil cu putin ulei. Am respectat cantitatile din reteta din care m-am inspirat -6 albusuri, o cana si un sfert de zahar, 2 lingurite zeama de lamaie si o lingura de amidon.
Am copt in cuptorul deja incins la 170, nu cum am facut la Pavlova, insa doar pentru 20 de minte, apoi am lasat sa se raceasca in tava. E drept ca nu a mai ramas alba, s-a rumenit usor. Insa oricum am tavalit-o prin cacao, asa ca nu m-a deranjat deloc.
Dupa o ora am pregatit o alta hartie de copt, am pudrat-o cu 2 linguri de cacao neagra si 2 linguri de zahar pudra si am rasturnat bezeaua pe aceasta hartie cu fata in jos, inlaturand apoi vechea hartie de copt.
Deasupra am pus frisca (250 ml frisca lichida batuta cu 50 ml lapte, toate bine racite, si cu 2 linguri de zahar), zmeura congelata si am razuit cateva cubulete de ciocolata neagra.
Desi cred ca se poate foarte bine consuma si in forma asta, am rulat-o, totusi, dupa indicatiile din reteta. Desi se ruleaza foarte usor, la capitolul aspect mai am inca destul de lucru, s-a faramitat destul de mult cand am taiat-o. Am lasat-o la rece cateva ore bune, insa am si transportat-o prin oras, catre sarbatorita noastra si cred ca ar fi trebuit sa o tin mai mult la rece, poate chiar la congelator, pentru un aspect mai bun.
Daca sunteti in cautarea unui desert usor, spumos, care se topeste in gura, fara sa fie incarcat cu creme cu unt, care se pregateste usor si se consuma repede cu cei dragi atunci merita sa luati in calcul si rulada asta. Garantez ca nu o veti prepara doar o singura data 🙂
Sa aveti pofta!