Copiii evolueaza diferit. Nu e ceva nou, e doar o constatare. In timp ce Mara iubea premergatorul si a mers de la inceput in picioare, Andrei nu a stat nici 5 min in premergator si adora sa fuga debuselea. Merge din ce in ce mai bine in picioare, dar numai sprijinit, deocamdata. Se tine chiar si de perete si in fiecare zi pleaca mai departe. 😀

In timp ce Mara pana aproape de un an si jumatate nu vroia sa bea decat din sticla cu dop pentru bebe, Andrei bea din pahar de pe la 9-10 luni cred. Il tenteaza si pe el sticla dar e mult mai igienic cu paharul, asa ca amanam testul sticlei.

In privinta mancarii, amandoi sunt/erau mancaciosi la varsta asta. Ma bucur ca  nu mai gatesc separat, era un chin sa gatesc de atatea ori pe zi atatea feluri de mancare.Acum vreo 2 saptamani musca cu placere dintr-o felie de pizza 😀

Cu fructele avem perioade. Acum mananca Andrei singur din mar, peste cateva zile nu vrea sa vada merele. Acum de exemplu ii plac portocalele, acum cateva saptamani vroia doar suc de portocale. Morcovii insa ii roade cu placere mai mereu, ii calmeaza gingiile si il distreaza(avem deja prima maseluta) .

Evident, evitam la maxim preparatele din comert: mezeluri de orice fel, indiferent cat de “calitate” sunt, sucuri, dulciuri, etc.

Andrei se amuza foarte tare cand ii povestesc despre animalutele din vreo carte, cand ii spun denumiri sau cand gasim vreun joc nou. Mingea si balonul sunt favorite, dar si creioanele si cartile.

Priza este una din primele tentatii. Si pe Mara a fascinat-o de la inceput. De aceea asta e printre primele lucruri care trebuie asigurate intr-o camera.

Cu olita insa Mara s-a acomodat foarte usor. Cel putin sa stea pe ea 😀 Andrei se ridica si fuge imediat ce-l asez pe ea. Nu suntem inca pregatiti dar o sa insist mai tarziu.

Trebuie sa fug acum 😀

O sa revin!

taguri,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.