Desi nu mai ma uit demult la Teo, azi , zapand mi-a atras atentia mesajul de pe ecran: CELULELE STEM SALVEAZA VIETI. Ma bucur ca se dezbate problema, in Romania lipsa de informare e cat se poate de mare.

Si noi am facut recoltare de celule stem pentru Andrei, din pacate cand s-a nascut Mara nu se faceau astfel de recoltari in Romania. Sunt foarte bucuroasa ca am facut asta, chiar daca deocamdata cercetarile in domeniu sunt departe de a fi finalizate. Aproximativ 70 de boli grave se pot trata momentan cu celule stem recoltate din cordonul ombilical al nou nascutului, iar sansele de compatibilitate la fratii nou nascutului sunt de luat in seama, aproximativ 25%.

Deocamdata nu se stie cu exactitate pana la ce varsta copilul va putea folosi celulele stem astfel pastrate. Momentan se calculeaza in functie de numarul de celule recoltate si se stabileste pana la ce greutate a copilului, viitor adult, se pot folosi. La Andrei este ceva in jur de 20 de ani, dar am inteles ca se incearca prelungirea acestei perioade prin diviziune celulara. Cu siguranta cercetarile vor aduce noi avantaje.

Nu pot decat sa-i rog pe toti viitorii parinti sa se gandeasca la sansa pe care i-o pot da in plus copilului lor. Banii nu conteaza, oricum suma e modica, 1000 de euro, chiar si in rate, nu e un efort de nerealizat pentru niste parinti responsabili.

Aici gasiti clinica prin care am facut noi recoltarea de celule stem.

taguri, , , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.