Pentru ca de curand avem un nou canal tv pentru copii Disney JR am descoperit  o emisiune minunata, Art Atack, care ne da tot timpul idei frumoase de joaca si de construit. Asa am construit deja barca si pusculita din PET, insa astazi vreau sa va povestesc despre Casuta cu surprize pe care am construit-o zilele trecute. Nu numai ca ne-am distrat de minune lucrand la ea dar am bucurat-o si pe bunica, personalizand-o si oferindu-i-o in dar de ziua ei.

Am folosit un carton mare, foarfece, acuarele, scotch, 3 fotografii (pot fi foarte bine si 3 desene de-ale copiilor), un croset, hartie colorata rosie si ata rosie, si multa multa rabdare.

Am desenat pe carton casuta noastra cu surprize, am desenat usa si 3 fereste, dimensiunile ferestrelor alese asa incat sa se poata vedea prin ele fotografiile. Noi am ales fotografii de familie, ca bunica sa aiba in casuta copiii si nepotii, fiecare poate adapta la ce-si doreste de la aceasta casuta. Dupa ce am decupat (merge destul de greu la decupat, ca e cartonul gros) nu arata deloc extraordinar, dar am avut multa incredere si am continuat 🙂

Din alta bucata de carton am pregatit si 2 picioare menite sa tina casuta. Nu i-am facut pe cei mai inspirati insa ne-am descurcat pana la urma.

Dupa ce am pictat acoperisul ne-a venit o idee nastrusnica: ferestrele sa fie ca niste flori. SI iar ne-am pus pe pictat 🙂

Ne-au mai suparat putin culorile, care s-a intamplat sa mai curga pe unde nu trebuie, dar nimic nu e de neindreptat :d

Si pentru ca acoperisul se incapatana sa se indoaie i-am venit de hac cu un bat de frigaruie infipt strategic, poate tine si loc de horn, pe care am uitat sa-l mai facem pana la urma.

Deabia de aici proba de indemanare devine mai grea.

Am lipit fotografiile pe spatele casutei, in dreptul ferestrelor, cu scotch, avad grija ca banda de scotch sa fie si pe poza si pe casuta, apoi am revenit cu scotch si pe fata poze, pentru siguranta.

Apoi am confectionat 3 inimioare 3D, folosite pe post de manere cu care sa deschidem surprizele. Am desenat si decupat pe hartie rosie 6 inimioare, am taiat cate o fanta sus pe 3 dintre ele, pe celelalte am taiat fanta jos si le-am imbinat, apoi le-am legat cu ata rosie.

Deasupra fiecarei fereste am facut cate o gaura cu ajutorul unui croset, cu care apoi am introdus ata rosie. Am facut cate o gaura si in fiecare fotografie si am trecut prin ea firul de ata de la inimioare, masurand sa fie suficienta daca fotografia atarna pe spatele casutei.

Ideea surprizei e foarte simpla: cand tragi de inimioara se ridica fotografia lipita pe spate.

Nu avem pretentia sa participam la vreun concurs cu cea mai frumoasa casa, am vrut doar sa ne distram si sa-i facem o bucurie si bunicii, care a apreciat foarte mult joaca noastra.

Cu speranta ca v-am dat idei de joaca va doresc distractie placuta!

 

P.S Parca nu ne-am mai distrat asa de cand am facut pusculita din balon. Sper sa ajung sa va povestesc si despre pusculita din PET.

 

taguri, , , , , ,

    Un comentariu


     

  • Teatru de marionete – art atack | Bistro Lila a comentat...


    […] mai jucat in stilul Art Atack la Casuta cu surprize! tags: activitati, Copii, marionete, teatru Scris de liladoarea in categoria Copiii […]

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.