Andrei inca nu a implinit 5 ani, mai are o luna, dar se observa o mare schimbare in interesele si preferintele lui, dupa cum e si normal. Pentru ca am povestit ce-l interesa la 4 ani va tin la curent cu noile pasiuni.

Este foarte atras de cartile cu jocuri ca Jocuri Amuzante Si Educative Pentru Prescolari, ii place foarte mult sa gaseasca diferentele, sa gaseasca drumul corect, sa socoteasca, insa nu e foarte dornic sa uneasca puncte, se plictiseste repede de asta inca. Asculta povestile cu atentie, raspunde la intrebari legate de povesti iar intrebarea din aceasta perioada este: mami, din ce se face iarba/usa/copacul, parfumul…. ? Am fost uimita cat de simplu i se pare sa adune si sa scada, numarand masinute si cauciucuri pe o carte cu prietenii lui Fulger/Cars, si interesat sa si scrie rezultatele. Cartile cu abtibilduri raman in top, cu greu rezista sa nu le lipeasca deja pe drumul spre casa dupa ce cumparam cartea 🙂 .

A recuperat rapid chestiunea cu silabele si problema cu rrr este aproape uitata. La inceputul grupei mari la gradi colegii lui stiau sa desparta si sa numere silabele, noi nu lucrasem asta inca dar am recuperat rapid, i s-a parut amuzant. Cu rrr-ul am avut ceva sedinte la logoped, cam 10 cred, si greseste din ce in ce mai rar si se corecteaza usor.

Personajele favorite raman in continuare Peter Pan si Piratii, Purcelusii din Cei trei purcelusi, Strumful Morocanos  si Mickey Mouse.

Ii place sa coloreze desi inca nu are rabdare sa nu depaseasca  dar cel mai mult ii place sa deseneze singur, in viziune proprie, si sa ne povesteasca la sfarsit ce a desenat. Si acuarelele ii plac foarte mult, se plictiseste greu de pictat.

Jucam si  carti, mai mult razboi, dar si Carti De Joc Educative – Alfabetul (l-am jucat de cateva ori si inca nu s-a plictisit. Are rabdare si pentru un joc de remi, se distreaza cu jocul portocalelor (as manca 9 portocale), animalelor, culorilor, sa amestece aluat si sa-l taie cu forme ( facem biscuiti, saratele), sa tina lista de cumparaturi si sa joace tenis. Inventeaza tot soiul de jocuri cu Mara, cum ne urcam in masina incepe jocul, cum ajung acasa se plang ca nu au avut timp sa se joace azi 🙂

 

A rezistat eroic si la cinema. Am fost la Motanul incaltat si nu s-a miscat din scaun (multumim Good Food pentru invitatie). Mergem si la Happy Feet 2 si o sa va tin la curent cum s-a descurcat.

 

Daca sunteti in cautare de cadouri pentru aceasta varsta merita sa luati in seama  si cartile interactive de genul Castelul din povesti , Super-casuta papusilor – Carte 3D , Corabia piratilor sau Frumoasa din Padurea Adormita – Teatru de balet – Joc interactiv 3D , carti care desi indeamna la joaca vor face copiii sa iubeasca si cartile.

Despre jocuri foarte interesante scrie si Claudette .

 

Va tin la curent in continuare 🙂

 

taguri, , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.