Pentru ca n-am mai facut de ceva vreme nici o prajitura cu ciocolata am reusit sa fac negresa dupa reteta de aici. Nici negresa fara grasimi nu am mai facut de multa vreme, ar fi cazul sa o mai fac.

Procedeul e simplu. Am folosit migdale decojite in loc de nuci dar data viitoare voi folosi stafide, eventual inmuiate in rom 🙂

Am taiat grosier migdalele, apoi le-am amestecat cu cacao si faina.

Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul.

Adaug ciocolata topita (au am avut mai putina, cam 250 g) si mixez pana la omogenizare, apoi adaug faina amestecata cu cacao si migdale usor, cu lingura, si amestec cu spatula pana la omogenizare.

Am turnat in forma tapetata cu hartie de copt si am copt in cuptor preincalzit la 180 de grade cam 25-30 min.

 

Copiii au tot ocolit migdalele, desi ei mananca migdale intregi cu placere. Asa ca data viitoare voi incerca sa fac cu stafide, eventual o parte si fara stafide,poate nuca de cocos, ca sa ii multumesc si pe ei.

Negresa e foarte buna, e perfecta pentru ”la cafea” dar si mai bine cu un ceai aromat, pentru o pauza de dulce dar si pentru musafiri, servita eventual cu un sos de ciocolata. Oricum o sa mai incerc variatiuni pe aceasta tema, daca aveti vreun pont il astept cu drag.

Sa aveti pofta!

 

 

taguri, , , , ,

    Un comentariu


     

  • Chec rapid de ciocolata sau negresa? | Bistro Lila a comentat...


    […] Bine, in tava asta seamana mai mult a brownie, nu a chec, dar rezultatul e delicios. Si parca mai bun decat imi amintesc eu ca erau negresele astea. […]

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.