Fabian nu a împlinit încă 5 ani şi este deja un învingător. Prima palmă de la viaţă a luat-o când s-a născut: tatăl său nu a vrut să-l recunoască. Când nu împlinse nici 2 ani a mai luat două palme zdravene: un diagnostic cumplit, numit cancer, apoi fuga mamei lui în Spania. L-a părăsit, ca pe un pisoi. O femeie despre care Fabian ştie doar că se numeşte Elena, că a furat toţi banii din casă şi a fugit în Spania. Bunica, Geta Constantin, l-a luat pe Fabian în grijă. Copilul îi spune „mami”. A urmat operaţia, apoi citostaticele. Când tratamentul pentru cancer a devenit prea scump, bunicul a vrut să-i gonească din casă. Cred că este prea mult şi pentru un om mare, dar pentru un copil…

Fabian vrea acum să meargă la grădiniţă. Pentru un copil care a avut cancer la rinichi (nefroblastom stâng) analizele sunt puţin diferite. Şi mai scumpe, evident.

Fabian trebuie să ajungă la Oradea, pentru Positron Emission Thomography (PET – un sistem ce poate diagnostica precoce cancerul şi poate stabili dacă pacientul răspunde la tratamentul anticanceros), unde i se va confirma că este perfect sănătos şi că poate merge la grădiniţă.

Pentru asta are nevoie de 4.200 RON. Are deja 2.500 RON.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi, cât de puţin:

BCR – Filiala Ploieşti, str. Văleni nr.42 – pentru RON

Cod IBAN: RO 78 RNCB 020 509 720 125 0001 (RON)

Raiffeisen Bank – Filiala Ploieşti – pentru EURO

RO 86 RZBR 00000 600 106 264 56 (EURO)

Titular: Gheorghiţa Constantin (bunica)

Nu am documente, radiografii etc. Am articolele din Jurnalul Naţional, din 15.08.2008 – aici şi din 21.12.2007 – aici, şi ceea ce a scris Andreea Sminchy despre Fabian în 21 decembrie 2007 – aici.

Anul trecut, Fabian Constantin (nu ştiu dacă numele de familie este Constantin, dar consider că toţi copiii trebuie să aibă un „nume de familie”) locuia în Darvari, în casa cu numărul 153, un sat lângă Valea Calugareasca, Prahova. Nu aveau acte pentru casă şi stăteau cu frica în sân…

taguri, , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.