Am de multa vreme in plan prajitura asta si am avut ceva emotii asteptand sa se coaca. Dar se pare ca mi-am facut griji degeaba, bezeaua iese foarte bine iar rezultatul e spectaculos – un desert savuros, aerat, de efect.

Am folosit 6 albusuri, 300 g zahar, 2 linguri amidon de porumb, 2 linguri de otet din vin alb, 250 ml frisca lichida ( se poate si mai multa, dupa gust), si fructe cat sa acopere bine.

Bat ouale spuma tare, apoi adaug zaharul si bat in continuare pana se formeaza moturi.

Adaugamidonul si otetul, amestec si gata.

Asez albusul pe o hartie de copt asezata in tava de aragaz, in forma rodunda (aproximativ), cu o usoara scobitura in mijloc, pentru frisca si fructe, si coc pentru o ora la 140 de grade.

Am obtinut o bezea crocanta la exterior si moale in interior, o nebunie.

Dupa ce se raceste asez frisca si capsunele si dau la rece, nu pentru mult timp.

 

Sa aveti pofta si sa o impartiti cu cei dragi!

 

 

taguri, , , ,

    Un comentariu


     

  • Prajitura Pavlova – rulada | Bistro Lila a comentat...


    […] relatia mea cu prajitura Pavlova e destul de recenta, cand am vazut varianta rulada mi-am zis ca e obligatoriu sa o incerc. Si sunt […]

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.