Pentru ca imi place foarte mult nautul, desi nu stiu foarte multe retete in care sa-l folosesc, cum am zarit la Laura reteta mi-am trecut-o pe lista de facut. Astazi Mara a terminat temele rapid si am profitat de ocazie sa o imprietenesc cu nautul. Desi il gatesc des, copiii nu se simt prea atrasi sa incerce sa-l guste, asa ca am nevoie de un truc. Ai mei se distreaza in bucatarie si sunt foarte incantati uneori cand ii chem sa gatim impreuna, atunci cand nu sunt implicati in vreun joc preferat. Asa ca azi am rugat-o pe Mara sa ma ajute. In sarcina ei au cazut in principal condimentele, cu care ea a mai lucrat si ii place sa le descopere.

Dupa ce am povestit de fiecare, le-am numit, le-am admirat si le-am mirosit, le-am amestecat. Am folosit curry, curcuma, fulgi de usturoi si un amestec de piper negru, verde, roz si coriandru. Uitasem de boia de ardei, asa ca am adaugat-o  direct in tava.

Am folosit o conserva de naut de 400 de grame.

L-am lasat sa se scurga 20-30 min, apoi l-am asezat in tava, pe hartie de copt, am adaugat condimentele si am amestecat cu o lingura. Am adaugat boia si am amestecat, apoi cateva linguri de ulei.


Am lasat la copt, la 180 de grade, cam 20 min, apoi am amestecat si am mai lasat inca pe atat in cuptor. Inutil sa va spun cat de bine mirosea in toata casa. Iar gustul.. Mara a fost cea mai rapida la golit vasele:)

Daca aveti chef de o gustare care se face foarte simplu, nu aduce kilograme in plus si e si foarte satioasa trebuie sa incercati. Inca nu ma hotarasc daca imi place mai mult decat humusul.

Sa aveti pofta!

 

taguri, , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.