In Grecia am mancat vinete gatite in foarte multe feluri asa ca nu se putea sa incerc sa gatesc si eu. Am folosit 2 vinete potrivite, 2 rosii mari,o ceapa rosie mare, 3-4 catei de usturoi, sare, piper,oregano si cascaval ras. Si ulei de masline pentru prajit, insa nu extravirgin pentru ca se arde foarte usor. Sigur ca merge cu branza rasa (probabil chiar feta) si o legatura de patrunjel ar fi fost foarte bine venita, ardei gras verde, eventual capere, dar nu am avut la momentul acela.
Vinetele spalate le-am taiat felii rotunde, nu foarte subtiri, le-am sarat si le-am lasat la scurs pentru 10-15 min, apoi le-am prajit in ulei incins. Am tot completat uleiul pentru ca vinetele absorb foarte mult ulei.
Intr-o tava unsa cu putin ulei am asezat un strat de vinete. Deasupra am asezat ceapa si ustoroi, felii de rosii, sare si piper, oregano si am dat la cuptor pentru 20 min la 200 de grade.
Am adaugat cascavalul si am mai lasat 20 de min la cuptor.
Andrei a numit-o pizza cu vinete si ne-am cam batut pe ea 🙂
Tot saganaki am mancat si midiile, sper sa ajung sa gatesc si eu 🙂
Sper sa va fi dat o idee de gatit, chiar daca e greu sa deschizi cuptorul pe canicula asta.
Sa aveti pofta!
P.S Incercati si Vinete umplute cu ceapa sau Vinete cu tahini!