Chiar daca nu e suficient de cald au aparut verdeturile de primavara si nu puteam sa le ocolesc. Untisor, leurda, marar si leustean (atat de fragede) si, binenteles, urzici.
Urzici
Urzicile alese de iarba uscata si spalate in multa apa le-am fiert in apa clocotita deja pentru 8-10 minute. Desi patesc asa intotdeauna de fiecare data ma intristez cand din 2 farfurii mari, cu varf de urzici crude raman 2-3 portii de urzici fierte .
Un fir de praz, curatat si taiat rondele, l-am pus la calit cu purin ulei si am acoperit cu un capac, sa se inmoaie bine. Am adaugat 4 ciuperci mari, taiate bucati groase, am amestecat si am lasat sa se caleasca.
Am adaugat si 2 polonice de zeama de urzici si le-am mai lasat 10 minute la foc.
Am adaucat urzicile fierte si tocate putin.
Nu am avut hrean, din pacate, imi place foarte mult combinatia de urzici cu hrean. Poate data viitoare.
La urzici se potriveste foarte bine o mamaliga, langa care am pregatit si un sos de iaurt cu verdeturi (usturoi verde, marar si leustean). Ma dau in vant dupa sosul asta de iaurt 🙂
Si iata rezultatul final:
Sa aveti pofta si sa va fie de bine!