Foarte multe discutii pe tema asta – de ce nu mai sunt copiii in fata blocului.

Sigur ca si eu am crescut in spatele blocului. Uram vacantele pentru ca cei mai multi copii plecau la bunici si eu ramaneam cam singura pe langa bloc. Dar ma gandesc cu groaza sa-mi las copiii la joaca pe langa bloc. Locuim in zona centrala, cat de cat. In fata blocului e o parcare si un mic paculet, doar cu niste banci. In permanenta stau tigani care scuipa seminte. Pe seara in zona sunt fetele vesele la produs, si baieti veseli care le supravegheaza de la distanta. Am vazut de-a lungul vremii razii, politie, dar naravul nu se schimba. Si probabil e vad bun, nu renunta la el.

Deci nu cred ca exista parinte care sa vrea sa-si lase copilul la joaca aici.

In spatele blocului alta parcare.

Oricum, la noi in bloc nu sunt copii de varsta lor. Pe langa bloc vin din cand in cand tineri care mai joaca mingea (in general lovind-o de masini) prin parcare sau se imbrancesc si fac mare tambalau.

Asa ca seara de seara ne straduim sa ne facem timp si mergem fuguta prin parc. E drept ca locurile de joaca pentru copii stau chiar bine la capitolul amenajare, si nu cred ca asta e neaparat un lucru rau. E drept ca s-au cheltuit ceva bani, dar era bine sa fie dati banii tot pe palmieri si borduri? Mai  grav e  ca multi nu-si permit sa-si mai dea copiii la gradinita sau la scoala, din ce in ce mai multi oameni si nu lenesi sau nepasatori, asa cum sunt catalogati de multi cu usurinta.

Similare:  Mami, sunt baiat mare!

Sa revenim, in primul rand cand e vorba de copii ne gandim la siguranta lor. Iar jocurile copilariei se reinventeaza tot timpul. Copiii se joaca cu placere si ratele si vanatorii si pe calculator, deseneaza pe asfalt daca au unde, se plimba cu bicicleta sau se uita la desene. Au nevoie sa fie in siguranta si in parc si pe internet si sa fie indrumati. Daca-i trimitem in spatele blocului ca sa ne relaxam si noi putin ii trimitem in groapa cu lei. Daca ii lasam sa se uite doar la filme si jocuri violente degeaba stam si ne miram ce violenti sunt copiii nostri.

Copiii au nevoie de parinti mai responsabili. E drept ca traim vremuri ciudate, la care nu s-a adaptat toata lumea. Dar ca parinti avem responsabilitati in plus pentru care trebuie sa ne dezmeticim mai curand.

taguri, , , ,

    Un comentariu


     

  • Oana a comentat...


    Asa este. Vremurile cand se batea mingea in spatele blocului au apus de mult. Acum e numai televizor si calculator. Mie teama pentru ochii copiilor din generatia urmatoare. Cu greu ii scoti si din casa macar.

    Problema este, zic eu, ca nici nu sunt multe optiuni pentru copil. In special pe timpul iernii.

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.