Pentru ca februarie e o luna foarte importanta in familia noastra provocarea suprema (culinara) pentru mine sunt torturile. Pentru ca le fac destul de rar si nu-s din cale afara de indemanatica am emotii de fiecare data.
Anul acesta unul din torturile dupa care m-am inspirat a fost acesta, insa acum vreau sa va povestesc despre trufele pe care le-am descoperit cu acest tort. Incredibil cat de usor se fac, timp sa ai si ingrediente de calitate.
Intr-un vas am clocotit cam 100 ml smantana dulce, am adaugat 250 g ciocolata neagra, de calitate, rupta bucati mici, am micsorat flacara (la min) si am amestecat pana s-a topit toata ciocolata si s-a omogenizat. Am stins focul si am adaugat 2 linguri cu esenta de rom, se potrivea foarte bine un lichior sau chiar wiskey. Retete dupa care m-am inspirat adauga unt, eu am adaugat mascarpone, 2 linguri cu varf, pentru ca aveam prin casa, si am amestecat bine.
Crema astfel obtinuta se lasa la rece cel putin o ora, apoi se iau bulgari cu lingurita care se modeleaza cu mana, rapid pentru ca se topeste la contactul cu pielea. Bilutele se aseaza pe un platou si se mai lasa la rece. Eu le-am lasat pana a doua zi, apoi le-am trecut prin cacao. Invitatii mei au fost placut surprinsi, va asigur ca se topesc in gura 🙂
E un desert foarte usor de facut si de efect, merita incercat!