Intoteauna vor fi voci impotriva femeilor care nu se macheaza. Putini sunt cei care inteleg ca un machiaj necorespunzator e poate mai deranjant decat lipsa lui. Va amintiti o doamna cu mustata bogata acoperita de pudra sau fond de ten? De cineva cu pungi sub ochi accentuate de un creion de ochi sau un fard tipator? Sau cosuri in floare langa un asa-zis machiaj impecabil? Atunci probabil intelegeti despre ce vorbesc. Esential inaintea machiajului e sa te ingrijesti. Zilnic. La inceput vei tot sari dar cu vremea va ajunge obisnuinta. Si nu se face gaura in cer daca mai sari, important e sa te preocupi si sa iei masuri. Evident, e plina lumea de experti si parerile lor. Ca o persoana care m-am ocupat de cosmetice ceva vreme, mai mult de zece ani, daca ma gandesc bine, am si eu propria opinie.
Am vazut de-a lungul vremii fete sau femei in toata firea care se spala pe fata cu sapun de maini, de exemplu. Am vazut femei in toata firea care se simt jignite daca le spui ca trebuie sa foloseasca o crema antirid. Sa fim seriosi, o crema antirid nu-ti face rau, chiar daca inca nu ai riduri sau nu sunt inca prea vizibile. Crema de fata a aliatul nostru nr unu, daca e bine aleasa. Si, evident, daca o folosesti corect. Nu-ti aplici crema pe o fata necuratata inainte.
Cum o curatam? Cu sapun special numai daca ai un ten gras si folosesti un sapun care te ajuta in acest sens. Altfel un demachiant cu sau fara tonic, in functie de tipul demachiantului, e tot ce-ti trebuie pentru curatire. Nu intotdeauna alegem cele mai bune produse pentru noi. Trebuie sa avem curajul sa renuntam la ele, daca nu ni se potrivesc. O crema prea grasa, de ex, iti poate sabota in totalitate machiajul, oricat de bine ar fi realizat. Oricum, crema e bine sa fie aplicata cu ceva timp inaintea machiajului, sa aiba timp sa intre in piele, eventual indepartam cu un tampon ud/umed surplusul. Fondul de ten aplicat pe o fata fara crema rareori are rezultatul scontat. Evident, fata ingrijita, la cosmeticiana sau acasa, cu tratamente si masti aplicate periodic, nu poate decat sa fie garantia unui machiaj perfect. Exista o perioada, in adolescenta, cand iti mai permiti sa sari peste demachiere, peste ingrijire, si crezi ca va fi toata viata asa. Asta pana la un punct de unde, daca nu iei masuri, fata ta va arata mult mai in varsta decat e in realitate, indiferent de stratul de fard pe care il aplici deasupra.
Cunosc femei care isi fac un machiaj impecabil dar sa te fereasca Dumnezeu sa le vezi fara machiaj. Si ce e mai trist e ca ele chiar nu inteleg problema, singura lor preocupare e sa se macheze cat mai repede dimineata, ca sa acopere. Exista, e adevarat, si imperfectiuni care trebuie acoperite, dar sunt putine cele care chiar nu se pot remedia in vreun fel. E mult mai placut sa traiesti langa cineva care sa nu te inspaimante si cand nu are coafura perfecta si ochii bine conturati cu dermatograf. Nu ma intelegeti gresit, imi place machiajul dar ma deranjeaza machiajul tip masca, gen daca te vad fara ma inspaimant, in timp ce cu machiaj semeni cu un ingeras.
Cam atat pentru azi, sper ca va urma..
Daca aveti trucuri de impartasit va astept cu drag.

taguri, , , ,

    Deschide discutia


     

  • Pledoarie pentru balsamul de par | Lila a comentat...


    […] de par e din seria inceputa aici, in care militez pentru ingrijire inainte sau mai mult decat pentru machiaj. Ne place atata de mult […]

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.