Am reusit sa fac in weekend tarta pe care o planuisem de mult timp. Se prepara destul de usor, o sa mai incerc si cu alte tarte, deocamdata pepenii galbeni sunt in top.
100 g unt se framanta cu 250 g faina, un praf de sare, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri si 2 linguri de apa. Rezultatul e un aluat foarte sfaramicios care se lasa la rece o ora, apoi se intinde in forma unsa cu unt, se inteapa cu furculita si se coace 20 min la foc mediu.
Un pepene de circa 1 kgse curata de seminte si coaja si se face piure, la blender sau manual, cu instrumentul cu care se face piureul de cartofi. Se amesteca cu 3 linguri de zahar, o lingurita de rom si 3 galbenusuri. Albusuri batute spuma tare se incorporeaza la sfasit in piure si se toarna peste aluatul de tarta, care se mai coace 20 min.
Delicios!
Deschide discutia
Lila » Blog Archive » Tarta cu branza si afine a comentat...
[…] tarta cu pepene galben azi am facut tarta cu crema de branza. Acelasi aluat, umplutura foarte usor de facut: 300 g branza […]
Tarta cu branza si afine | Lila a comentat...
[…] tarta cu pepene galben azi am facut tarta cu crema de branza. Acelasi aluat, umplutura foarte usor de facut: 300 g branza […]