Am vazut cu ceva vreme in urma la Doctor Oz reteta unei supe pentru cresterea imunitatii dar abia acum am incercat-o si deja am gatit-o de 2 ori in 2 saptamani, semn ca mi-a placut foarte mult. Mai ales ca e si foarte potrivita cu vremea de afara, te incalzeste bine si iti da forta sa infrunti chiar si viscolul. Foloseam supa de pui de curte pentru a trata raceala sau gripa, de ce sa nu incercam chiar sa prevenim? Oricum o supa calda pe o vreme friguroasa e o binecuvantare 🙂
Prepararea e foarte simpla, important e sa nu uiti sa treci ingredientele pe lista de cumparaturi.
Am pus la incalzit o lingura de ulei intr-o cratita,am adaugat o lingurita de seminte de chimen si una de coriandru, cateva boabe de mustar le-am amestecat si le-am lasat foarte putin, mai putin de un minut, pana sar si se simte foarte bine aroma.
Am adaugat ghimbirul tocat marunt, cam o lingura, usturoiul strivit si tocat marunt si curcuma, cam jumatate de lingurita. Nu am avut ardei iute dar am folosit cativa fulgi de pepper cayenne. Amestec si las sa se rumeneasca usor, apoi adaug o conserva de rosii cubulete si supa de pui.
Nu am avut nici cartof dulce, o sa incerc asa alta data. Am sarat si am lasat la fiert cam 10 min. Cu putina verdeata e gata pentru servit. Nu arata extraordinar dar o sa va placa!
Veti fi surprinsi de bogatia de arome dintr-o simpla lingura de supa de rosii.
Sa aveti pofta!