Cautand o prajitura rapida, la care sa folosesc oua si branza si la care sa nu muncesc prea mult, m-am oprit la placinta turnata cu branza, pe care o facea si bunica mea in vremuri demult apuse 🙂

Reteta de la care m-am inspirat este aici, am eliminat stafidele, am crescut putin cantitatile de faina si lapte si am folosit un plic intreg de praf de copt, ca sa-mi ajunga aluatul pentru tava de la aragaz. S-ar fi potrivit tare bine cateva visine in umplutura de branza. Pentru umplutura am folosit branza telemea rasa, cam 500 g, 4-5 oua,6 linguri de zahar, scortisoara si zahar vanilat.

Am pregatit aluatul ca la clatite si am obtinut o consistenta ceva mai groasa decat la clatite.

Am turnat jumatate din aluat in tava de aragaz pe hartie de copt si am lasat la cuptor pentru 10-12 min la 200 de grade, pana s-a intarit usor.

Am scos tava si am asezat umplutura uniform, deasupra am turnat restul de aluat si am lasat la cuptor pentru aproximativ 25 min. Am scazut temperatura pentru ultimele 10 min si nu am stins cuptorul pana nu am taiat o bucata sa ma asigur ca e coapta si umplutura, nu doar exteriorul.

Sigur ca mergea pudrata cu zahar dar a fost suficient de dulce, pentru gustul nostru 🙂 Copiii au indragit-o rapid.

Sa aveti pofta!

 

 

taguri, , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.