Pentru ca nu am apucat sa fac tartele pe care mi le-am propus astazi am combinat mai multe retete. Imi place foarte mult ce a iesit, desi Mara mi-a spus de la inceput : “nu arata prea bine dar e foarte buna la gust” . Nici numele nu e foarte inspirat, neavand foaie si deasupra. E pe jumatate placinta, pentru aluatul de foietaj, si pe jumatate tarta, pentru umplutura inspirata de aici.
Am preparat-o rapid- 10 min. In tava pe hartie de copt am asezat o foaie de aluat pentru foietaj Linco.
Pentru umplutura am dat pe razatoare o ciocolata neagra (am folosit 85% dar puteti pune, dupa preferinta), am adaugat 2 cutii de branza proaspata de 200 g fiecare (initial pregatisem si o crema de branza dar am constatat ca era sarata, asa ca am folosit 2 cutii de branza), 6 oua si 150 g zahar. Le-am amestecat pana la omogenizare, am adaugat vanilie si am turnat-o in tava peste aluat.
N-ar fi stricat niste fructe confiate, ca in reteta de la care m-am inspirat, sau macar niste stafide inmuiate in rom. Sau poate visine?
Merita incercat!
Sa aveti pofta!