Nu am mai facut de mult timp placinta asta, si azi am facut varianta doar cu ciuperci, fara ardei sau telina.
Prepararea e foarte usoara, calorii multe nu’s, asa ca chiar nu-mi dau seama de ce nu o fac mai des.
Am folosit o ceapa, 3 fire de usturoi verde, 4 oua, 250 g branza de baci slaba, 100 g fulgi de ovaz, 2 linguri ulei, 2 cutii de ciuperci taiate, sare, piper dupa gust.
Am calit ceapa in ulei putin, pana a devenit sticloasa, am adaugat usturoiul verde tocat si el si am mai lasat un minut pe foc.
Separat am batut ouale, le-am amestecat cu branza de vaci si fulgii de ovaz si am insistat pana la omogenizare. Am adaugat sare si piper, ciupercile scurse, ceapa calita si am amestecat bine, apoi am turnat compozitia in tava, pe foaie de copt. Am folosit o tava de chec si am copt cam 30 min la 200 de grade.
Foarte bun si cald, dar si rece. Noi l-am mancat cu o salata cu laptuci si papadie, cu dresing de lamaie.
Seamana cu checul aperitiv cu ciuperci, doar ca e mai simplu de facut si cu ceva mai putine calorii, nu foarte multe, e drept.