Ar trebui sa am o categorie intitulata Tineti cuptoul aproape, nu-i asa? O pizza la caldurica nu suna rau deloc. Mai ales ca am facut ceva miscare in weekend, chiar daca nu am iesit din casa (kinect-ul sa traiasca ).
Fac de ceva vreme un aluat foarte simplu de pizza. La 500 g de faina pun un plic de drojdie uscata (scrie pe plic ca e pentru 500 g de faina), un varf de lingurita de sare, un varf de lingurita de zahar si cam 300 ml apa calduta. Am facut o cantitate dubla, adica 1 kg de faina, pentru ca am facut si cateva painici cu aluatul care a ramas. Aluatul se amesteca pana la omogenizare. Se obtine un aluat nu foarte tare. Adaug putin ulei deasupra, acopar cu o panza curata si las sa creasca in apropierea unei surse de caldura. Cam 45 de minute, in functie de temperatura din incapere, si se observa ca aproape si-a dublat volumul.
Intre timp am pregatit umplutura. Am taiat un piept de pui fiert, un ardei capia, o ceapa si niste fasii de cascaval. Am folosit si o conserva de ciuperci, probabil ciupercile proaspete erau mai bune, ne-am adaptat la ce avem prin camara.
Am scurs zeama de la o conserva de rosii in bulion, a fost nevoie de mai putin de o ceasca, poate jumatate. Am adaugat oregano, un varf de lingurita de sare, si un amestec de piper negru, piper verde si coriandru. Aici fiecare dupa preferinte poate jongla cu orice, atat condimente cat si ingrediente de umplutura.
Cu mainile unse cu ulei iau bucati din aluat si le asez in tava pe foaia de copt si le intind bine sa nu ramana aluatul in start gros, dar nici transparent, cam jumatate de centimetru. Nu am pus o singura foaie in toata tava, am pus cam 3 dreptunghiuri. Aluatul l-am uns cu sosul de rosii, apoi am adaugat dupa gust pui, ardei, ceapa, ciuperci si cascaval.
Am lasat la cuptor la foc mare cam 15 min, putin mai mult pe cea mai mare, m-am temut ca nu se coace bine blatul. Dar s-a copt bine
Am mancat-o tot cu sos de rosii de mai sus – un ketchup incropit pe loc.
Sa aveti pofta!