Inaugurez azi o rubrica noua -Pentru parinti si copii/ Ducem aici copiii? – pentru ca am tot mers zilele astea in diverse locuri prin oras: parcuri, spitale, locuri de joaca, si, in cele mai multe cazuri m-am lovit de “”traditionalul” romanesc.  Sunt locuri unde vom reveni cu drag dar si locuri unde chiar nu avem ce sa mai cautam.

Sa incepem cu spitalele, in cazul nostru de urgenta, pentru ca vrei nu vrei pana la urma ajungi si pe aici, mai ales daca ai copii. Dupa noile reguli din sanatate, daca ai nevoie la medic te programezi pentru zilele urmatoare. Cand febra sau bubitele nu te lasa in pace n-ai cum sa mai astepti si asa ajungi la urgente. In Bucuresti fiind am mers o vreme la Spitalul Grigore Alexandrescu. Oarecum aproape, am ajuns intr-o duminica cu Mara cu febra care nu ceda la antitermice. Pe la 17.30 sa fii ajuns. Am reusit sa intram la doctor abia pe la 22.00. Ingrozitor a fost sa astepti atata, cu copilul bolnav, langa alti copii bolnavi, cu febra, bubite sau alte cele. Evident, se intra pe cunostinte, tot timpul apareau persoane care “asteptasera pe afara” si intrau imediat, mai pleca un medic, etc. Ingrozitor.Iar tratamentul prescris acelasi cu care venisem – antitermice. Dupa 3 zile in care nu scapam de frebra reusim sa ne programam la doctorita de familie si iata-ne pe antibiotic.

Saptamana trecuta, dupa o vizita, ne trezim cu bubite. Mici, marunte, fara mancarimi, dar de dimineata pana dupa masa s-a dublat nr lor. Cele mai multe la Andrei, dar si Mara avea cateva. Fuguta la doctor. Incercam la Budimex, pardon, M Curie. Cum intram ni se face fisa, ni se ia temperatura, ne cantarim, apoi asteptam uitandu-ne la Bugs Banny. Nu cred ca am stat mai mult de 15 min la desene si intram. Consultatia a durat cred mai mult de 20 min, sunt intorsi pe toate partile, facem lista alimentelor din ziua trecuta si gasim intrusul – tort, in special martipan (Andrei a mancat doar martipanul).

In concluzie, daca e sa recomand un spital de urgente pentru copii in Bucuresti neaparat Marie Curie trebuie luat in consideratie.

taguri, , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.