Am fost onorata de  invitatia la un eveniment de maxim interes pentru multi parinti internauti. Cu parere de rau nu am ajuns dar am trimis reprezentanti 🙂

Exista, ca peste tot, doua mari opinii contrare: una ca un soft bun te scuteste de orice batai de cap, cealalta ca o buna relatie cu copilul e suficienta si copilul e ferit de pericole. Adevarul se afla, dupa parerea mea, undeva la mijloc. E esentiala o buna relatie cu copilul tau, trebuie sa te informezi tot timpul ca sa stiti la ce va expuneti dar un soft e cu atat mai important cu cat copilul e mai mic, din punctul meu de vedere. Tentatia sa dea click aiurea pe diferite reclame e foarte mare la varste cat mai mici. Cel putin asa a fost la noi. Deocamdata Mara intreaba de cate ori ar vrea sa dea click pe ceva. Dar sunt convinsa ca nu va dura o vesnicie acest lucru. Numai antivirusul nu e suficient.

E drept ca ma simt mai linistita cand e offline, pe Magic Desktop sau alte jocuri educative (Dubluclick, etc). Eu sunt fan declarat al lectiilor pe calculator de la Intuitext. E drept ca nu le-am vazut pe toate dar Fractii cu peripetii sau De ce lesina elefantii mi-au placut. Geometria devine mult mai atractiva cu faraonii 🙂 Am si un repros pentru Intuitext: de ce nu au astfel de programe si pentru scolarii mai mici de clasa a III a ? 🙂

Bineinteles ca exista inca multi parinti care considera ca e bine ca ai lor copii sa descopere cat mai tarziu calculatorul, sper ca vor fi din ce in ce mai putini. Dar, pana la urma, fiecare decide pentru copilul lui. Rolul nostru ca parinte este, in primul rand, sa-l ajutam sa descopere ce ajutor fantastic ii poate aduce calculatorul, si, binenteles, sa-l invatam sa se apere de pericole. Joaca e esentiala pentru copii, dar in joaca se pot invata mult mai usor atat de multe lucruri incat e obligatoriu sa profitam.

Si, de asemeni, timpul acordat calculatorului e foarte foarte important. Tineti minte bancul acela despre cum vor arata oamenii peste ceva ani, cu capul mare si corpul atrofiat, ceva dezvoltare la muschii mainilor/degete? sa ne straduim sa nu ajungem acolo 🙂 E foarte important pentru copiii nostri sa dezvoltam o buna relatie, bazata pe incredere , si mare atentie sa nu ajungem sa se simta nesupravegheati si de capul lor, ca doar avem incredere.

Timpul petrecut impreuna e de nepretuit.

Important e ca exista preocupare pentru subiect si cu siguranta progresele vor fi mari in viitorul apropiat.

taguri, , ,

  3 Comentarii


   

 • Alexandra Ion a comentat...


  Hello Nicoleta,

  Am incercat sa dezvoltam produsele INTUITEXT pornind de la nevoile utilizatorilor si de mediul in care urmau sa fie folosite (calculatorul). De aceea, am dezvoltat produse pt clasa a 4-a si a III-a, unde programa scolara la matematica este destul de dificil de inghitit de copiii (presupun ca tu stii ff bine cat de greu e sa ii convingi pe cei mici sa-si faca temele la mate)

  De asemenea, geometriile pt gimnaziu sunt ff usor de invatat vizual, jucandu-te pe calculator.

  Intre timp, am inceput sa dezvoltam si produse pt clase mai mici. Te anuntam cand le lansam 🙂 Sper sa iti faca placere tie si Marei!:)


 •  

 • lila a comentat...


  Reprosul meu nu se vroia a fi asa dur, mai degraba o lauda:) Apreciez produsele Intuitext si din cauza asta vroiam si pentru cei mici.
  Am cumparat un soft noname de pe net cu mate de I-II si nu prea merge:)Asa ca asteptam cu nerabdare 🙂


 •  

 • Cum sa-mi invat copilul sa..? | Bistro Lila a comentat...


  […] alt amanunt despre care vreau neaparat sa va vorbesc este despre folosirea calculatorului si a internetului, subiect dezbatut si in cartea de mai sus. Am intalnit foarte multi parinti care […]

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.