Nu ma intereseaza politica! Mi se pare o  naivitate sa crezi ca daca stii sa alegi vei gasi politicieni care sa fie in slujba cetateanului. Insa nu pot sa ignor insa in totalitate sloganele electorale, unele mai idioate ca altele, pentru ca iti sunt bagate sub nas sau in urechi  oriunde te-ai afla. Ultimul pe care l-am auzit m-a distrat foarte tare: Nicolaescu va construi 11spitale in 4 ani in jud Mures :)) Pare un lucru foarte bun, la prima vedere, dar nu pot sa nu-mi amintesc de noul spital construit in Patarlagele, localitate declarata oras ca sa iasa la numar, nu de comunisti cum s-ar putea crede, care e terminat de ani buni, vreo 5 daca imi amintesc exact, dar care nu a fost dat in folosinta si nici nu se stie in cati ani ar putea fi dat, atat din lipsa fondurilor cat si a personalului. Cui foloseste acest “nou spital”? Pai politicienilor, in special primarului, presedintelui consiliului judetean, sub indrumarea si cu ajutorul caruia s-a construit, politicieni care au declarat oras o localitate doar pentru ca are niste blocuri, chiar daca fara apa sau incalzire, scoala, posta si primarie. Chiar, de ce i-ar mai trebui si altceva unei localitati ca sa devina oras?

Sa revenim la sloganele  electorale din aceasta perioada,multe din ele jignitoare la adresa electoratului. De ce jignitoare? Trecand peste minciunile de ingheata apele la care devenim imuni, pe zi ce trece, ce poti intelege din sloganul: ” Incearca si cu o femeie?”

Dar din “Loveste cu ce ai mai tare?”Am iesit ieri la plimbare si pana la Unirea e plin de afise electorale, majoritatea amplasate evident, ilegal, pe garduri, in special la fosta viitoare Biblioteca visavis de Tribunal. Chiar, de cate ori trec pe langa Tribunal ma intreb ce cauta cele 7 dacii gri parcate in fata, la orice ora din zi si din noapte? pentru imagine? 😀 Isi inchipuie cineva ca ar putea fi masinile procurorilor? 😀

Ca plimbarea de aseara sa fie electorala pana la capat, cand am intrat in holul blocului am gasit in cutie fluturasi in care era desenat un omulet in carut cu rotile si sloganul era ceva de genul: ridica-te si voteaza!

Cum e posibil ca cineva sa dea bani grei pe astfel de slogane care jignesc inteligenta cetateanului roman? Pe principiul la Roma trebuie sa te porti ca romanii? Adica, daca tot suntem tara kitciului, a manelelor, a mizeriei si a prostului gust, de ce sa nu fim indemnati sa votam pe ritm de manele, in filmulete electorale in care mecherii se amuza in timp ce ne buzunaresc si ne dau cu praf in ochi, iar noi ii aplaudam frenetic. Brr.. ce cautam noi aici?

taguri, , , , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.