Citesc un articol despre cat de minunate sunt jocurile video la copii, cum dezvolta ele inteligenta si sunt cheia succesului in viata. Poate fi partial adevarat, dar asta daca nu ignoram foarte multi factori. In primul rand varsta copilului si cat timp petrece in fata calculatorului. Apoi violenta excesiva prezenta in cele mai multe jocuri video,ca si limbajul nu foarte potrivit pentru copii. Toate astea sunt de cele mai multe ori neglijate, iar unii parinti chiar vor sa creada ca jocurile video ii vor face mai inteligenti pe copiii lor. Numai ca jocurile preferate sunt in general cu batai, impuscaturi, injuraturi.

E mult mai usor  sa-ti lasi copiii la televizor sau la calculator decat sa te joci cu el sau sa-i gasesti/inventezi metode de a-i umple timpul.
Ma rog, fiecare e liber sa aleaga pentru copiii lui.

taguri,

  2 Comentarii


   

 • Sheela a comentat...


  Ceea ce spun cu siguranta e cu un joc nu poate substitui nici lipsa de timp,nici grija,nici dragostea parintelui,Cu timpul coplul va avae de reprosat mult parintelui care alege asa.Nevoia de afectiune niciodata nu o va inlocui un joc,in loc sa ai un copil dezvolatat armonios o sa ai un soltat cu imagnatie morbida.
  alegerea e intr-adevar a fiecarui,bafta in trieri Lila. 😀


 •  

 • dumnezeueateu a comentat...


  Exista programe care limiteaza tipul de jocuri jucate dupa rating-uri de varsta, limiteaza timpul petrecut online si ce se gaseste pe net, si timpul general petrecut la calculator.
  Am un articol despre asta si poate un documentar mai interesant:
  Uite aici: http://dumnezeueateu.wordpress.com/2008/02/02/growing-up-online-ce-faci-cand-ai-un-copil-ce-petrece-prea-mult-timp-pe-net/

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.