Pentru ca e vacanta si nu toata lumea se inghesuie sa puna mana pe vreo enciclopedie, ma bucur ca am gasit jocuri care sa ne tina departe de tableta pentru o vreme si sa ne aduca si multe informatii de cultura generala. Sigur, si pe tableta sunt jocuri de cultura generala, dar fiecare cu farmecul sau. Si niciodata nu sunt prea multe, nu-i asa? 🙂

Primul joc de care vreau sa va vorbesc e  GlobeWizz (6+). L-am descoperit de 1 iunie si il jucam cu placere. E drept ca Andrei a fost mai reticent la inceput insa a prins si el gustul si il jucam cu drag in 3-4.
0001

0002

0003

0016
Inarmati cu Magelan, Marco Polo sau Cristofor Columb navigam pe tabla de joc dupa cum bate vantul sa invarta zarul. Pentru fiecare pozitie a zarului gasim un cartonas cu o provocare diferita: adevarat sau fals, alege, completeaza, raspunde, surpriza sau tara-oras. Intrebarile sunt de cultura generala, in special de geografie dar si de biologie, pictura, muzica sau altele .

0005

 

0006

Chiar daca la inceput copiii nu stiu toate raspunsurile, daca sunt atenti le pot invata pe parcurs. Si parca e tare frumoasa geografia cand o inveti dand cu zarul si navigand cu Magelan. E drept, globul pamantesc e cam micut dar cunoscatorii pot folosi unul mai mare, daca au la indemana.

Seamana cumva cu TOMAPAN (tari, orase, munti, ape, plante, animale,nume), daca va amintiti, la nr 6 Tara-Oras, insa e mai complex decat acesta si merita jucat.

In concluzie va va ajuta sa nu va plictisiti si sa il imprieteniti pe micut cu globul pamantesc, daca e cazul, daca il indrageste deja ii va face placere sa va arate ce stie 🙂 . Il recomand cu drag, il gasiti la D Toys, nu am link dar il gasiti in magazine,eu l-am cumparat din Auchan.

taguri, , , , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.