Cel mai bine contabiliez trecerea timpului privind copiii. Banal, pentru cea mai multa lume 🙂 Nu mi-am imaginat nicioadata pe vremea in care nu aveam copii ca o sa ma emotionez atat de usor din pricina copiilor. Dar sa revenim la subiect: Mara a implinit deja 6 ani. Evident, prima grija e sa ne inscriem la scoala. De prin decembrie anul trecut mi-am pus problema si mi-am zis sa ma interesez.Cum toata lumea esre prinsa cu sarbatorile ma gandesc ca putem astepta pana in ianuarie. In ianuarie intreb in primul rand la gradinita.
Aveam deja o problema in alegerea scolii, pentru ca scoala din spatele blocului nostru a fost desfiintata(cladirea retrocedata). Asa ca daca tot mergem la una care nu e langa casa macar sa alegem una buna. Usor de zis, greu de facut. Unde sa cauti informatii daca nu ai legatura cu persoane din zona cu copii scolari? Primul loc: pe net. Pe forumuri, parerile sunt impartite, cum e si normal. Depinde cine posteaza.
Dupa statisticile si rezultatele de la edu.ro poti sa-ti faci o idee. Dar la clasa intai cred ca cel mai important este invatatorul/invatatoarea.
Ma opresc la 2 scoli din apropierea noastra si incerc sa aflu mai multe, normal. La una din scoli toate bune si frumoase: poti sa aflii ce informatii vrei (telefonic sau prin email) , depui dosarul in perioada afisata si asta e, vii in iunie la sedinta.
La cealalta insa bursa zvonurilor explodeaza. Pe forumuri oamenii se feresc sa vorbeasca, de teama ca le pot face rau copiilor lor!?. Multi spun din start ca nu au nici o sansa sa se apropie (sa fie acceptati). Informatii de la secretariat: cu picatura si micropicatura.Desi “se aprobasera” criteriile de inscriere nu puteam sa le aflu pana nu erau afisate.Sa vin in data de, ca se afiseaza. Evident nu s-au afisat atunci.Revin alta data si alta data pentru depunerea dosarului efectiv. Evident ca mi sa spune ca nu sunt sanse, multumim ca v-ati gandit la noi, ceva in genul asta.
Evident ca m-am gandit sa ma duc sa stau de vorba cu parinti de clasa a 4 a, de la scoala respectiva. Dar are sens sa cer referinte despre invatatori cand nu se pune problema sa am vreo preferinta?
Asa ca in continuare asteptam raspuns. Undeva prin mai am inteles. Pana atunci merg la cealalta scoala, unde pot sta de vorba cu doamne invatatoare, sa ma mai linistesc.

Intrebarea mea, retorica: merita sa te umilesti pe la usi, in speranta ca ii va fi bine copilului sau unde e cu umilinta si pe copil il asteapta acelasi lucru?

taguri, , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.