Traim intro tara in care cainii mananca sunca presata, cascaval si peste la centrele de caini iar copiii si batranii se multumesc adesea cu o felie de paine pe zi. Nimic nu justifica furtul dar foamea uneori nu te mai lasa sa judeci limpede.

Ma obsedeaza de ceva vreme o stire vazuta la teve. Intr-un sat exista o cantina sociala. Cum e criza evident s-au redus fondurile. Cei de la cantina s-au vazut obligati sa introduca o limitare: doar 2 persoane de familie acceptate pe zi. Grea masura pentru cei cu copii, mai ales cei cu multi copii. Povestea un astfel de tata nefericit: ii trimitem pe copiii mai mici. O data pe saptamana ajungeau si parintii la centru. De cand nu ati mai mancat? de cateva zile, si de o saptamana ceva cald.

Sigur, nu sunt de incurajat cei care fac atatia copiii si ii chinuie in asemenea hal dar ce fel de oameni suntem noi care construim centre de lux pentru animale in timp ce copii si batrani se sting incet de inanitie in sec XXI?

Evident, de cand e lumea si pamantul cel ce fura o bucata de paine zace in inchisoare iar cel ce fura o fabrica, un oras, o tara capata functii publice si ne conduce. E in genele noastre, nu?

taguri, , ,

    Deschide discutia


     

  • Lili a comentat...


    mare dreptate ai, draga mea!

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.