Pentru ca Andrei a mai crescut (ne apropiem de 6 ani) am inceput sa mergem mai des la film. Film pentru copii. Mara isi dorea de ceva vreme dar l-am asteptat si pe Andrei. Am descoperit ca oferta de filme pentru copii este foarte variata si am gasit chiar filme bune, cu mesaje puternice, personaje haioase si mai ales in care binele invinge intotdeauna. Cred ca Motanul incaltat a fost primul film pe care l-a vazut Andrei la Cinema, am continuat cu Lorax, Sammy, Zarafa la KINOdiseea si Cinci eroi de legenda vazut ieri la invitatia Good Food (multumim). E drept ca la primul film nu a avut rabdare pana la sfarsit, probabil a fost si mai lung dar a rezistat pana la urma, dar la urmatoarele am scapat de sacaietoarea intrebare cand se termina, cu care ma bombarda la inceput. Si Lorax i-a placut mai mult Marei decat lui Andrei, insa la Sammy chiar si el a urmarit actiunea cu sufletul la gura si de atunci petrece mult timp in magazinele cu animale admirand broscutele.

Zarafa a avut si niste scene ceva mai dure, au mai murit personaje, dar binele invinge si asta ne-a ajutat sa depasim supararea. Calatoria cu balonul este fascinanta si pentru adulti si pentru micuti, iar girafa in balon este o idee originala si ne-a facut pe toti sa nu ne dezlipim de ecran. Chiar daca nu a fost dublat in romana Andrei asculta nerabdator explicatiile mele. Filmul ne-a adus si un subiect de discutie pentru acasa, ca si celelalte de altfel, despre cum sunt aduse animalele la zoo, despre cum traiau oamenii in Africa si altele de genul asta, asa ca le consider foarte utile atat pentru parinti cat si pentru copii. Dupa Lorax am discutat mai mult despre ecologie si protejarea planetei, subiecte cu care copiii sunt deja obisnuiti si despre care le place sa dicute si nu numai.

Similare:  Sanatate, tinerete,varsta reala, sanatatea copiilor

Dupa Cinci Eroi de Legenda si-au amintit ca nu i-au scris Mosului, asa ca au fost ocupati tot restul serii. Nici Zana Maseluta si nici Mos Ene nu sunt personaje despre care am povestit mai mult cu ei, asa ca a fost un prilej bun sa-i cunoasca mai bine. ( Mi-a placut ca Zana Maseluta aprecia dintisorii foarte curati, chiar si dupa ce se schimba.) Si Jack Inghet a fost un personaj reusit, iar victoria eroilor asupra Baubaului aducator de cosmaruri a fost o bucurie pentru toata lumea. Iar experienta 3D a fost foarte placuta, chiar am tinut un fulg de zapada in palma 🙂

Recomand cu drag astfet de filme de vazut imperuna cu copiii. Un mod placut si educativ de a petrece timp impreuna 🙂

Urmatorul pe lista noastra este Clopotica. Ce alte filme pentru copii ne recomandati? Multumesc!

 

Sursa foto

taguri, , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.