Desi studiem de ceva vreme acest tip de joc  abia acum ne-am luat inima in dinti sa ne fabricam propriile noastre cristale. Si chiar am obtinut ceva cristale, mult mai multe decat ma asteptam. Acum cativa ani mi se plangea o fetita ca asteapta de multe zile sa apara cristalele si nici vorba de ele, asa ca nu eram foarte dornica sa incerc, dar se pare ca am avut kitul cel bun.

Procedeul nu e complicat, insa la partea cu amestecat  in borcanul aflat in oala care clocoteste e clar nevoie de un adult.

Instructiunile traduse in limba romana au fost foarte clare. Se masoara apa, se toarna sulfatul de aluminiu si potasiu si se amesteca. Borcanul cu acest continut se pune intr-un vas cu apa care clocoteste si se tot amesteca pana se dizolva complet. Se scoate borcanul, se adauga colorantul si se amesteca, apoi se toarna in vasul in care se vor forma cristalele. Ce n-am inteles este de ce am avut nevoie de 70 ml de apa daca vasul pentru cristale e mult mai mic. Dar am improvizat, am folosit si un pahar de plastic si paharul gradat din set. Cristalele au aparut dupa cateva ore – am pragatit solutia pe la 11 si pana seara aveam cristalele. Nu are rost sa va povestesc cu cata nerabdare veneau amandoi sa vada – au aparut cristalele, mami?

Noi ne-am distrat foarte bine, e un joc pe care il recomand.

taguri, ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.