Am tot primit pe email textul acela dragut “cum am supravietuit copilariei noastre”. Astazi se dezbate la NewsFm subiectul.

Mai tineti minte cand erati copii si vi se spunea: “pe vremea mea ..era cu totul altfel. Acuma nu mai e respect, etc”. La fel imi suna si acum cand aud cum cei mai multi ii acuza pe copiii de azi pentru copilaria pe care o traiesc. De parca vina o poarta copiii. Ei sunt de vina ca adultii din viata lor sunt dezorientati, prea ocupati, cu o scara de valori cel putin ciudata, intr-o lupta pe viata si pe moarte a zilei de maine? Copiii sunt de vina ca , pentru a-si rascumpara toate pacatele care ii apasa, adultii le dau bani sau cadouri, de multe ori cu mult peste nevoile unui copil?

Suntem noi mai buni ca nu fumam, nu beam si nu ne drogam, desi in cea mai mare parte a timpului nu aveam nici bani si nici posibilitatea de a procura asa ceva? Oare daca si pe vremea noastra, la varsta copilariei, ar fi misunat in jurul nostru vanzatori de droguri, tigari sau alcool si noi am fi avut si bani chiar asa i-am fi ignorat in masa si nu ne-am fi apropiat de asa ceva?

Suntem noi mai buni pentru ca ne jucam in spatele blocului si nu pe net? Ca beam apa de la cismea nu de la pet? Toata copilaria am avut urticarie. De la rosii, inghetata si capsuni, mi se spunea. Azi mai fac urticarie doar cand merg acasa, la parintii mei, si ma spal cu apa de acolo. Chiar nu mi se pare un moft apa plata.

E o mandrie ca am supravietuit mergand cu masini fara airbeg. Dar unde era traficul atunci? Exista? Cand, in zilele cu sot sau fara?

Unii dintre parintii nostrii au invatat la lumanare. Sau pe camp, cu vaca. Si au vrut ceva mai bun pentru noi. Pentru ca nu ne-au trimis si pe noi tot cu vaca, ci la scoala.

Pe vremea inchizitiei doctorii erau considerati eretici.

Oare e obligatoriu sa devenim niste batranei acri care se uita la tineri cu invidie, sau mai mult decat atat?

[youtube jaCyvepnykM]

taguri, , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.