Stim foarte bine ce atractie e calculatorul pentru copii. La fel de bine stim sau macar ne imaginam cat de multe pericole ii pandesc pe copii la tot pasul pe internet. Multi parinti opteaza chiar sa-si tina copiii departe de calculator pana la o varsta cat mai mare. Consider ca nu e o solutie sa-l interzicem, ci sa-l controlam.

Exista mai multe programe de control parental. Noi am testat Magic Desktop si deocamdata nu avem nevoie de alt program. Copiii nostri sunt relativ mici, Mara are 7 ani si jumatate, si se joaca cu placere cu Andrei, cu Papagalul vorbitor, Mr. Detectiv, Puzzle, sau Matematica distractiva.

La jocuri are si o functie foarte interesanta, Easy Learning, astel incat in functie de cate raspunsuri corecte dai la exercitiile de matematica, primesti un punctaj in baza caruia poti trece mai departe la joc.

Recunosc ca ne  distram de minune cu Papagalul vorbitor – inregistram un mesaj in care ne incercam cu totii talentele (foloseste microfonul de la laptop), iar papagalul vorbitor ni-l transforma pe viteza maxima de redare. Dar nu despre frumusetea jocurilor  vreau sa vorbesc.

Marele avantaj de la Magic Desktop este Controlul parental. Practic parolezi si supraveghezi activitatile copilului pe net. Setezi ce site-uri are voie sa acceseze, ii setezi meilul si nu poate accesa nimic ce nu i-ai permis tu. Deci nici o sansa sa umble prin calculator de capul lui. Si da, programul e gratuit de la www.upc.ro in varianta standard.

Ai mei deocamdata nu acceseaza site-uri, au acces doar la joculete. Mai crestem noi.

taguri, ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.