Citisem eu de ceva vreme la adihadean.ro despre chocolate lava dar pana nu te apuci efectiv de lucru nu te convingi ca e simplu de facut si atat de buun de mancat 🙂
Cum vremea de afara ne tine tot mai mult pe langa cuptor si cum iubim foarte tare ciocolata iata ca aseara am facut chocolate lava. Bine, trebuie sa recunosc ca jumatate au fost lava, jumatate briose dar cele mai bune briose cu ciocolata pe care le-am facut 🙂
Reteta e foarte simpla. Eu am avut mai putina ciocolata si trebuia sa mai reduc din faina, ca sa obtin lava adevarata, insa nu-mi e rusine nici cu ce am obtinut eu 🙂
Amestec ouale cu zaharul, apoi adaug faina.
Am topit ciocolata si untul, la foc mic. Am avut putina ciocolata, 2 tablete de Heidi si una de ciocolata cu rom. Recunosc, am avut ceva emotii pentru ca nu imi place in mod special cea cu rom, insa in prajitura a adus un gust special, chiar mi-a placut. Oricum nu aveam de ales, nu era vreme de mers la cumparaturi.
Am adaugat ciocolata topita, nu toata odata, asa cum ne-a invatat Adi, si nu au fost probleme.
Am folosit tava de briose, unsa cu unt si presarata cu zahar.
Aluatul nu creste decat foarte putin asa ca am putut sa umplu formele mai bine decat la briose. Nu chiar cu varf dar nici 3/4, asa cum le umplu la briose.
11 minute sunt suficiente, cel putin in cuptotul meu. Orice minut in plus la transforma in briose, asta nefiind neaparat un lucru rau, sunt foarte gustoase si asa.
Asta e un desert pe care trebuie neaparat sa-l incercati. La noi in casa va fi la loc de frunte, il voi face foarte des, cel putin o perioada. Se face atat de rapid, nici nu dureaza 15 min cu pregatirea tavii cu tot, inca 11 min la cuptor si e gata. Ca sa nu mai vorbim de gust.
Sa aveti pofta!
2 Comentarii
Claudia a comentat...
arata intr-un mare fel!
liladoarea a comentat...
se face foarte simplu si e.. dementiala 🙂