De multa vreme ma tenteaza reteta aceasta, de inspiratie frantuzeasca, fiind o noutate absoluta pentru mine. Am mai gatit dovleac cu legume, insa nu cu carne (desi poate seamana pe undeva, putin e drept, cu pepenele galben umplut cu carne tocata) insa daca va place dovleacul si vreti sa incercati si altceva decat placinta cu dovleac o sa va placa sa descoperiti si dovleacul umplut.

Am folosit un dovleac mic (din acela lunguiet), 200 g kaiser, o ceapa mica, 200 ml smantana de gatit, branza rasa si crutoane facute din 2 felii de paine prajita, sare, piper si nucsoara. Data viitoare voi folosi mai putine crutoane si le voi macina putin.

Am calit ceapa in putin ulei, apoi am adaugat kaiserul taiat cubulete si l-am lasat sa se rumeneasca usor. Apoi l-am asezat in dovleacul curatat de seminte.Am adaugat si crutoanele si am amestecat putin in interiorul dovleacului.

Smantana am amestecat-o cu branza rasa, sare, piper si nucsoara, apoi am turnat-o in interiorul dovleacului, apasand usor ca sa ajunga peste tot.

Deasupra am asezat capacul de dovleac insa data viitoare nu-l voi mai folosi, pentru ca era mare si gros si a ingreunat coacerea. O simpla impachetare in folie de aluminiu e de ajuns, dupa care dovleacul se coace intr-o ora sau mai mult, in functie de marimea dovleacului. Se inteapa cu un cutit sau furculita si cand e moale dovleacul se poate stinge focul.

Cu un vin bun si sec aveti o cina pe cinste.

Sa aveti pofta!

taguri,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.