In sfarsit am gasit dovleac si l-am gatit a la Jamie. Simplu, usor, delicios. Si de post 😉
Dovleacul, taiat bastonase, l-am calit cu 3 cepe rosii , 3 catei de usturoi tocati si o lingura deboabe de coriandru strivite (data viitoare voi pune coriandru macinat, pentru copii). A fiert 5 min cu putina apa. Cand scade apa se adauga o lingura de otet din vin si una de otet balsamic, o lingura de zahar(eu nu am pus zahar ca era dovleacul foarte dulce), sare si piper, dupa gust, o lingura de samburi de pin.
Se serveste cu patrunjel verde simplu sau ca garnitura. Jamie il recomanda ca garnitura la peste.
Delicios. A mancat si Andrei, la 10 luni 😀
2 Comentarii
Dovleac surpriza a comentat...
[…] Alta reteta cu dovleac! […]
Dovleac umplut | Bistro Lila a comentat...
[…] reteta aceasta, de inspiratie frantuzeasca, fiind o noutate absoluta pentru mine. Am mai gatit dovleac cu legume, insa nu cu carne (desi poate seamana pe undeva, putin e drept, cu pepenele galben umplut […]