De ani de zile imi propun sa fac socata dar niciodata nu am avut flori proaspete la momentul potrivit – pana ma hotaram eu se treceau. Azi am gasit la piata flori de soc si nu am ratat ocazia. Reteta e foarte simpla, cu cantitatea de zahar nu m-am impacat 1kg de zahar la 6 l de apa mi s-a parut prea mult. Am pus o cana de zahar intr-un borcan de 3 l si o ceasca intr-un borcan de 1,7 l. Daca ni se va parea necesar vom adauga miere. Deocamdata o lasam la temperatura camerei, amestecand din cand in cand. Vom vedea daca 2 zile sunt suficiente.
Am spalat si dat pe razatoare o lamaie, apoi am taiat-o in doua si i-am strors zeama. Am pus flori de soc pe fundul borcanului, mai multe decat in reteta, am asaugat zaharul, lamaia si am umplut cu apa.
Florile de soc erau putin scuturate, am avut si o mana de flori langa inflorescente. Dar asta a fost materialul cu care am lucrat. Nu cred ca gustul va fi afectat.
Mai mai tenteaza o reteta, cu miere si caramel, ramane pe data viitoare. Mai am niste flori dar trebuie sa iau alta miere, cea pe care o am nu e suficienta.