Daca tot nu am facut un secret din faptul ca imi place sa mananc cred ca nu e cazul sa ascund faptul ca imi place vinul. Stati linistiti, nu merg pe trei carari si nu golesc sticlele pe unde prind, dar pur si simplu o mancare buna isi desavarseste aromele langa un pahar de vin. Daca tot vorbesc despre bauturi, alcoolice, nici nu am prea multe preferinte. Tariile nu ma atrag deloc, iar amestecul lor cu sucuri in diferite cocteiluri il ocolesc cat pot de mult. Mi se pare o metoda de a te pacali singur, simti doar gustul de suc si te amatesti rapid, fara sa-ti dai seama si mai greu de controlat. Sa zicem ca rar de tot ma gandesc la un gin tonic, iar daca e dupa preferinte atunci aleg un ouzo sau pastis cu apa minerala, multa apa minerala 🙂
Dar sa revenim la vinuri ca despre ele era vorba. Pentru ca e chestiune de gust, asa cum foarte multi prefera berea eu prefer vinul. Sec si rosu. Da, stiu, se spune ca femeile beau vin alb si cu toate astea rosu e pentru mine 🙂 N-am empatizat niciodata cu ideea de sprit 🙂 . Da, beau intotdeauna si apa, alcoolul cere multa apa, dar separat. Daca-l amesteci in pahar pierzi toata savoarea, obtii doar un lichid care te ameteste, nimic mai mult. Sigur ca nu o sa pot niciodata sa descriu buchetul si aromele ca un specialist, deocamdata ma bucur daca reusesc sa le simt 🙂 Cred ca meseria de oenolog este una din cele mai placute meserii din lume, oamenii aia sunt chiar privilegiati.
Recunosc ca nu cunosc foarte multi producatori, in sensul de degustare aprofundata 🙂 Si, pentru ca Auchan ne ajuta cu vinuri frantuzesti la preturi cat de cat decente recunosc ca le prefer pe acelea, mai ales daca sunt mai ieftine decat cele romanesti, de multe ori. Si cele mai multe vinuri romanesti pe care le-am vazut erau demisec sau demidulce. Tocmai de aceea vroiam sa semnalez un Cabernet Sauvignon de Pietroasele, descoperit de curand tocmai in piata volanta din cartier, tocmai la producator. Bun vinul, as fi vrut mai multa atentie la ambalare, sticla si dopul ar trebui sa fie o prioritate si in cazul de fata, e recunoscut faptul ca ajuta la pastrarea vinului.
Fotografia este realizata la o degustare de vin la Muzeul de istorie, la Micul Paris saluta Parisul. Si am degustat si rose-ul si culmea acela mi-a placut mai mult 🙂 Era si mai bine racit si probabil se potrivea mai bine in momentul respectiv. Pacat ca nu se puteau si cumpara de la fata locului.